•  
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Barbecueën in het najaar

5 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Barbecue
  • Najaar
  • Tips

Je denkt vast dat barbecueën alleen in de zomer kan, als de zon schijnt en het warm buiten is. Maar dat is niet waar! Veel mensen barbecueën het hele jaar door. Buiten koken heeft namelijk een unieke charme. Je kunt ieder seizoen de lekkerste gerechten op tafel zetten! Trek warme kleding aan, zorg dat jouw barbecue droog staat en steek het vuur aan!

Een gezellige barbecue organiseren in het najaar: hoe werkt dat?

We vertellen je graag hoe je tijdens de koudere én nattere periode een gezellige en geslaagde barbecue organiseert. Hieronder delen we een aantal tips met je:

  1. Bepaal of je binnen of buiten wil eten

Het is belangrijk om van tevoren te bedenken of je het eten binnen of buiten wil serveren. Is het droog of kun je overdekt zitten in de tuin? Dan kun je prima buiten zitten! Vertel jouw gasten wel van tevoren dat jullie buiten gaan eten, zodat ze zich warm kunnen aankleden. Je kunt ook een heater of een vuurkorf buiten zetten én kleedjes zijn natuurlijk ook onmisbaar.

  1. Zorg voor een droge plaats

Ten eerste is het belangrijk om te zorgen voor een droge plaats om jouw barbecue neer te zetten. Heb je bijvoorbeeld een veranda of een overkapping? Dat is perfect! Hier kun je zowel jouw barbecue droog neerzetten én zelf lekker droog buiten zitten.

  1. Warmte vasthouden

Wanneer je gaat barbecueën tijdens de koudere perioden, is het belangrijk om de deksel van de barbecue te gebruiken om de warmte vast te houden. Zorg er ook voor dat de kolen goed heet zijn voordat je begint met grillen.

  1. Gebruik de juiste briketten

In het najaar kan het wat langer duren om de barbecue aan te steken. Daarom is het belangrijk om kwalitatief hoogstaande briketten en houtblokken te gebruiken om zo een stabiele en langdurige hittebron te creëren. We raden aan om briketten te gebruiken die bedoeld zijn voor langere kooktijden, zodat je niet steeds nieuwe kolen hoeft toe te voegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan briketten van Weber.

  1. Verlichting

Verlichting is ook erg belangrijk: zowel voor de veiligheid als de sfeer. Ga niet barbecueën in het donker, want dan kun je niet goed zien wat je aan het doen bent. Een hoofdlamp is ideaal! Natuurlijk zorg je met verlichting ook voor sfeer. Kies voor een leuk lichtsnoer of maak gebruik van het licht van de vuurkorf.

Houd onze barbecueblog in de gaten

Dit najaar gaan we ook de lekkerste herfst- en winterrecepten met je delen, zodat je het hele jaar de lekkerste gerechten op tafel zet! Hou daarom zeker onze barbecueblog in de gaten en ontdek de heerlijkste maaltijden!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Witte vis gemarineerd met honing en citroen

Deze witte vis met een marinade van honing en citroen is perfect voor een zomerse avond. De vis is lekker zacht en krijgt een frisse en lichtzoete smaak. Simpel, maar net even anders. Zin in iets lekkers van de BBQ? Lees dan snel verder!

Lees meer...
Garnalen taco's met gegrilde maïs salsa

Deze lekkere garnalen taco’s zijn perfect voor een zomerse avond. De garnalen krijgen op de barbecue een licht geroosterde smaak die heerlijk past bij de zoete knapperige maïs salsa. Een beetje limoen en een snufje chili zorgen voor een frisse en pittige twist. Samen vormen ze een luchtig, smaakvol gerecht dat net even anders is. Zin in iets lekkers van de barbecue dat makkelijk te maken is? Lees dan snel verder

Lees meer...
gerookte zalm met wasabi

Deze verfijnde en smaakvolle gerookte zalm krijgt op de barbecue een subtiele rooksmaak die perfect samengaat met de pittige kick van wasabi. De marinade zorgt voor een frisse, licht pittige twist, zonder de zachte structuur van de zalm te overheersen. Het resultaat is een elegant gerecht met een perfecte balans tussen mild, rokerig en scherp- ideaal voor een zomerse avond met net dat beetje extra flair. Benieuwd naar dit bijzondere BBQ-recept? Lees dan snel verder.

Lees meer...