•  
Gebruik code BF25 en ontvang 7,5% korting op het gehele assortiment! - Klik hier!
Bekijk ook onze Super Black Friday deals! - Klik hier!
Bij elke bestelling ontvang je een gratis Black Friday Gift - Klik hier!

Herfststoof

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Herfstrecepten
  • Stoofvlees
  • Diner
  • Niveau: Medium
  • Gang: Hoofdgerecht
  • Hoeveelheid: 4 personen
  • Tijd: 4 uur en 30 minuten
  • Ingrediënten
    • 1 kilo riblappen (in blokjes gesneden)
    • 2 grote uien
    • 2 winterpenen
    • 3 teentjes knoflook
    • 500 gram krieltjes met schil
    • 2 preien
    • 200 gram diepvries doperwten
    • 1 liter runderbouillon
    • 2 eetlepels bloem
    • Versgemalen zwarte peper
    • Grof zeezout
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 4 blaadjes laurier
  • Benodigdheden
    • Barbecue met deksel
    • Dutch Oven

Bereidingswijze

  1. Steek de barbecue aan en zorg voor directe hitte met een temperatuur van ongeveer 170 °C. Snipper ondertussen de uien grof en hak de knoflook fijn. Bestuif de riblapblokjes met bloem en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en een beetje grof zeezout.
  2. Als de barbecue op temperatuur is, plaats je de Dutch Oven op het rooster en laat je deze 5 minuten opwarmen. Giet daarna de olijfolie in de pan en laat ook deze even warm worden. Bak vervolgens de uien en knoflook een paar minuten aan tot de uien glazig beginnen te worden. Voeg dan de riblapblokjes toe en bak ze in ongeveer 5 minuten rondom bruin. Schenk de bouillon erbij.
  3. Breng alles aan de kook en haal de pan kort van de barbecue om de barbecue voor te bereiden op indirecte hitte, met een constante temperatuur van 170 °C. Zet de pan terug op de barbecue, voeg de laurierblaadjes toe en sluit de barbecue met de deksel. Laat het gerecht nu, zonder deksel op de pan, 3 uur sudderen en roer af en toe door.
  4. In de tussentijd kun je de wortelen, prei en aardappelen voorbereiden. Maak de wortelen schoon en snijd ze in dunne plakjes. Halveer de krieltjes (zonder schillen) en snijd de grote exemplaren eventueel in vieren. Reinig de prei en snijd deze in ringen.
  5. Na 3 uur sudderen voeg je de wortelen toe en laat je deze een half uur meekoken. Voeg daarna de prei en aardappelen toe en stoof ze nog 25 minuten mee. Tot slot roer je de doperwten door het gerecht en laat je alles nog 5 minuten stoven.
  6. Na in totaal 4 uur is het stoofvlees boterzacht en vallen de stukjes vlees bijna uit elkaar. Ook de groenten zijn helemaal gaar. Zet de Dutch Oven op tafel en serveer het stoofvlees direct vanuit de pan. Eet smakelijk!

Bron: https://bbq-junkie.nl/bbq-recepten/herfst-stoof/

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Sinterklaasrecepten van de BBQ: hartig, zoet en feestelijk

Als Sinterklaas weer in het land is, draait het meestal om chocolade, pepernoten en schuimpjes. Maar wie graag buiten kookt, weet dat je ook in deze tijd van het jaar prima de BBQ kunt aansteken. De geur van houtrook, een warm vuurtje en iets lekkers op het rooster maken de koude avonden juist extra gezellig. Daarom hebben we drie gerechten die perfect passen bij de feestdagen: een hartige gehaktletter, een speculaas-peer cake en gevulde speculaas. Allemaal te maken op de BBQ, maar ook geschikt voor in de oven als het weer even niet meewerkt.

Lees meer...
Winterbarbecue: zo maak je er een warm succes van

De meeste mensen denken bij barbecueën aan lange zomeravonden, maar echte grillliefhebbers weten beter: in de winter is het minstens zo gezellig. De frisse lucht, het knisperende vuur en een warme glühwein in je hand zorgen voor een unieke sfeer. Met een beetje voorbereiding wordt jouw winterbarbecue een traditie waar je elk jaar naar uitkijkt.

In deze blog lees je waarom barbecueën in de winter zo bijzonder is, welke barbecue het meest geschikt is en hoe je ervoor zorgt dat alles soepel verloopt, ook bij kou of sneeuw.

Lees meer...
Gas-BBQ in de herfst: snel, warm en gezellig

De herfst is echt een mooi seizoen. De lucht is fris, de bladeren worden rood, geel en oranje en de avonden zijn gezellig. Dat betekent niet dat je je BBQ meteen moet opbergen. Juist nu is een gas-BBQ superhandig. Je steekt hem snel aan, je regelt de temperatuur precies zoals je wilt en hij geeft veel minder rook. Zo kun je lekker buiten koken, zonder gedoe, en je gerechten perfect garen.

Lees meer...