•  
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Herfststoof

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Herfstrecepten
  • Stoofvlees
  • Diner
  • Niveau: Medium
  • Gang: Hoofdgerecht
  • Hoeveelheid: 4 personen
  • Tijd: 4 uur en 30 minuten
  • Ingrediënten
    • 1 kilo riblappen (in blokjes gesneden)
    • 2 grote uien
    • 2 winterpenen
    • 3 teentjes knoflook
    • 500 gram krieltjes met schil
    • 2 preien
    • 200 gram diepvries doperwten
    • 1 liter runderbouillon
    • 2 eetlepels bloem
    • Versgemalen zwarte peper
    • Grof zeezout
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 4 blaadjes laurier
  • Benodigdheden
    • Barbecue met deksel
    • Dutch Oven

Bereidingswijze

  1. Steek de barbecue aan en zorg voor directe hitte met een temperatuur van ongeveer 170 °C. Snipper ondertussen de uien grof en hak de knoflook fijn. Bestuif de riblapblokjes met bloem en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en een beetje grof zeezout.
  2. Als de barbecue op temperatuur is, plaats je de Dutch Oven op het rooster en laat je deze 5 minuten opwarmen. Giet daarna de olijfolie in de pan en laat ook deze even warm worden. Bak vervolgens de uien en knoflook een paar minuten aan tot de uien glazig beginnen te worden. Voeg dan de riblapblokjes toe en bak ze in ongeveer 5 minuten rondom bruin. Schenk de bouillon erbij.
  3. Breng alles aan de kook en haal de pan kort van de barbecue om de barbecue voor te bereiden op indirecte hitte, met een constante temperatuur van 170 °C. Zet de pan terug op de barbecue, voeg de laurierblaadjes toe en sluit de barbecue met de deksel. Laat het gerecht nu, zonder deksel op de pan, 3 uur sudderen en roer af en toe door.
  4. In de tussentijd kun je de wortelen, prei en aardappelen voorbereiden. Maak de wortelen schoon en snijd ze in dunne plakjes. Halveer de krieltjes (zonder schillen) en snijd de grote exemplaren eventueel in vieren. Reinig de prei en snijd deze in ringen.
  5. Na 3 uur sudderen voeg je de wortelen toe en laat je deze een half uur meekoken. Voeg daarna de prei en aardappelen toe en stoof ze nog 25 minuten mee. Tot slot roer je de doperwten door het gerecht en laat je alles nog 5 minuten stoven.
  6. Na in totaal 4 uur is het stoofvlees boterzacht en vallen de stukjes vlees bijna uit elkaar. Ook de groenten zijn helemaal gaar. Zet de Dutch Oven op tafel en serveer het stoofvlees direct vanuit de pan. Eet smakelijk!

Bron: https://bbq-junkie.nl/bbq-recepten/herfst-stoof/

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Witte vis gemarineerd met honing en citroen

Deze witte vis met een marinade van honing en citroen is perfect voor een zomerse avond. De vis is lekker zacht en krijgt een frisse en lichtzoete smaak. Simpel, maar net even anders. Zin in iets lekkers van de BBQ? Lees dan snel verder!

Lees meer...
Garnalen taco's met gegrilde maïs salsa

Deze lekkere garnalen taco’s zijn perfect voor een zomerse avond. De garnalen krijgen op de barbecue een licht geroosterde smaak die heerlijk past bij de zoete knapperige maïs salsa. Een beetje limoen en een snufje chili zorgen voor een frisse en pittige twist. Samen vormen ze een luchtig, smaakvol gerecht dat net even anders is. Zin in iets lekkers van de barbecue dat makkelijk te maken is? Lees dan snel verder

Lees meer...
gerookte zalm met wasabi

Deze verfijnde en smaakvolle gerookte zalm krijgt op de barbecue een subtiele rooksmaak die perfect samengaat met de pittige kick van wasabi. De marinade zorgt voor een frisse, licht pittige twist, zonder de zachte structuur van de zalm te overheersen. Het resultaat is een elegant gerecht met een perfecte balans tussen mild, rokerig en scherp- ideaal voor een zomerse avond met net dat beetje extra flair. Benieuwd naar dit bijzondere BBQ-recept? Lees dan snel verder.

Lees meer...