•  
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

BBQ-smashburger met kaas en pancetta

BBQ-smashburger met kaas en pancetta

Deel dit artikel op: ­­

  • Receptenblog
  • Smashburger
  • Herfstrecepten

BBQ-smashburger met kaas en pancetta

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Receptenblog
  • Smashburger
  • Herfstrecepten
  • Niveau: Gemiddeld
  • Gang: Hoofdgerecht
  • Hoeveelheid: 4 personen
  • Tijd: 30 minuten
  • Ingrediënten
    • 300 gram rode uien
    • 2 eetlepel milde olijfolie
    • 4 plakjes pancetta
    • 4 hamburgerbroodjes
    • 3 tomaten
    • 4 smashburgers
    • 4 plakken burgerkaas red cheddar in plakken
    • 4 theelepel mosterd
    • 2 eetlepel smokey bbq saus zero
    • 8 blaadjes kropsla
    • 12 zoetzure augurken plakjes

Bereidingswijze

  1. Steek de barbecue aan. Snijd de rode uien in dunne halve ringen. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de uien met wat peper en zout op laag vuur in 15-20 minuten zacht.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta in 6-7 minuten op middelhoog vuur krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Halveer de luxe hamburgerbroodjes en gril ze met de snijkant naar beneden 1 minuut op de barbecue. Snijd de tomaten in plakjes. Druk de BBQ smashburgers met het meegeleverde butcherpaper plat tot ongeveer een halve centimeter dik en bestrooi ze met de bijgeleverde rub. Gril de burgers 3 minuten, draai ze om en leg de burgerkaas erop. Gril nog 1-2 minuten, totdat de kaas gesmolten is.
  4. Smeer beide kanten van de broodjes in met mosterd en de onderkant met smokey BBQ saus zero. Beleg de broodjes met kropsla, pancetta, tomatenplakjes, de smashburgers met kaas, gebakken ui en augurkplakjes. Leg de bovenkant van de broodjes erop en serveer.

Bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1200057/bbq-smashburger-met-kaas-en-pancetta

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Gas-BBQ in de herfst: snel, warm en gezellig

De herfst is echt een mooi seizoen. De lucht is fris, de bladeren worden rood, geel en oranje en de avonden zijn gezellig. Dat betekent niet dat je je BBQ meteen moet opbergen. Juist nu is een gas-BBQ superhandig. Je steekt hem snel aan, je regelt de temperatuur precies zoals je wilt en hij geeft veel minder rook. Zo kun je lekker buiten koken, zonder gedoe, en je gerechten perfect garen.

Lees meer...
Griezelig genieten: Halloween op de BBQ

Halloween draait om een beetje spanning, een beetje humor en natuurlijk lekker eten. Als de  kinderen op jacht gaan naar snoep, kun jij de BBQ aansteken en iets lekkers op tafel toveren. Want eerlijk: wat is er leuker dan eten dat er een beetje eng uitziet, maar ook nog eens superlekker smaakt?

Of je nu een gasbarbecue, houtskool of kamado gebruikt: met een beetje creativiteit maak je van jouw grill de ster van Halloween. Wij delen twee makkelijke, spannende gerechten die je in een handomdraai maakt en waarmee je sowieso de show steelt bij je gasten.

Lees meer...
Waarom je BBQ onderhouden zo belangrijk is

Een barbecue koop je niet voor één zomer. Het is een investering waar je jarenlang plezier van wilt hebben. Vet, roest en etensresten die achterblijven kunnen je barbecue flink aantasten als je er niks aan doet. Even schoonmaken en beschermen kost misschien wat tijd, maar volgend jaar steek je hem zo weer aan zonder problemen.

Lees meer...