•  
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

BBQ-smashburger met kaas en pancetta

BBQ-smashburger met kaas en pancetta

Deel dit artikel op: ­­

  • Receptenblog
  • Smashburger
  • Herfstrecepten

BBQ-smashburger met kaas en pancetta

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Receptenblog
  • Smashburger
  • Herfstrecepten
  • Niveau: Gemiddeld
  • Gang: Hoofdgerecht
  • Hoeveelheid: 4 personen
  • Tijd: 30 minuten
  • Ingrediënten
    • 300 gram rode uien
    • 2 eetlepel milde olijfolie
    • 4 plakjes pancetta
    • 4 hamburgerbroodjes
    • 3 tomaten
    • 4 smashburgers
    • 4 plakken burgerkaas red cheddar in plakken
    • 4 theelepel mosterd
    • 2 eetlepel smokey bbq saus zero
    • 8 blaadjes kropsla
    • 12 zoetzure augurken plakjes

Bereidingswijze

  1. Steek de barbecue aan. Snijd de rode uien in dunne halve ringen. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de uien met wat peper en zout op laag vuur in 15-20 minuten zacht.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta in 6-7 minuten op middelhoog vuur krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Halveer de luxe hamburgerbroodjes en gril ze met de snijkant naar beneden 1 minuut op de barbecue. Snijd de tomaten in plakjes. Druk de BBQ smashburgers met het meegeleverde butcherpaper plat tot ongeveer een halve centimeter dik en bestrooi ze met de bijgeleverde rub. Gril de burgers 3 minuten, draai ze om en leg de burgerkaas erop. Gril nog 1-2 minuten, totdat de kaas gesmolten is.
  4. Smeer beide kanten van de broodjes in met mosterd en de onderkant met smokey BBQ saus zero. Beleg de broodjes met kropsla, pancetta, tomatenplakjes, de smashburgers met kaas, gebakken ui en augurkplakjes. Leg de bovenkant van de broodjes erop en serveer.

Bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1200057/bbq-smashburger-met-kaas-en-pancetta

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Witte vis gemarineerd met honing en citroen

Deze witte vis met een marinade van honing en citroen is perfect voor een zomerse avond. De vis is lekker zacht en krijgt een frisse en lichtzoete smaak. Simpel, maar net even anders. Zin in iets lekkers van de BBQ? Lees dan snel verder!

Lees meer...
Garnalen taco's met gegrilde maïs salsa

Deze lekkere garnalen taco’s zijn perfect voor een zomerse avond. De garnalen krijgen op de barbecue een licht geroosterde smaak die heerlijk past bij de zoete knapperige maïs salsa. Een beetje limoen en een snufje chili zorgen voor een frisse en pittige twist. Samen vormen ze een luchtig, smaakvol gerecht dat net even anders is. Zin in iets lekkers van de barbecue dat makkelijk te maken is? Lees dan snel verder

Lees meer...
gerookte zalm met wasabi

Deze verfijnde en smaakvolle gerookte zalm krijgt op de barbecue een subtiele rooksmaak die perfect samengaat met de pittige kick van wasabi. De marinade zorgt voor een frisse, licht pittige twist, zonder de zachte structuur van de zalm te overheersen. Het resultaat is een elegant gerecht met een perfecte balans tussen mild, rokerig en scherp- ideaal voor een zomerse avond met net dat beetje extra flair. Benieuwd naar dit bijzondere BBQ-recept? Lees dan snel verder.

Lees meer...