•  
Gebruik code BF25 en ontvang 7,5% korting op het gehele assortiment! - Klik hier!
Bekijk ook onze Super Black Friday deals! - Klik hier!
Bij elke bestelling ontvang je een gratis Black Friday Gift - Klik hier!

BBQ-smashburger met kaas en pancetta

BBQ-smashburger met kaas en pancetta

Deel dit artikel op: ­­

  • Receptenblog
  • Smashburger
  • Herfstrecepten

BBQ-smashburger met kaas en pancetta

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Receptenblog
  • Smashburger
  • Herfstrecepten
  • Niveau: Gemiddeld
  • Gang: Hoofdgerecht
  • Hoeveelheid: 4 personen
  • Tijd: 30 minuten
  • Ingrediënten
    • 300 gram rode uien
    • 2 eetlepel milde olijfolie
    • 4 plakjes pancetta
    • 4 hamburgerbroodjes
    • 3 tomaten
    • 4 smashburgers
    • 4 plakken burgerkaas red cheddar in plakken
    • 4 theelepel mosterd
    • 2 eetlepel smokey bbq saus zero
    • 8 blaadjes kropsla
    • 12 zoetzure augurken plakjes

Bereidingswijze

  1. Steek de barbecue aan. Snijd de rode uien in dunne halve ringen. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de uien met wat peper en zout op laag vuur in 15-20 minuten zacht.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta in 6-7 minuten op middelhoog vuur krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Halveer de luxe hamburgerbroodjes en gril ze met de snijkant naar beneden 1 minuut op de barbecue. Snijd de tomaten in plakjes. Druk de BBQ smashburgers met het meegeleverde butcherpaper plat tot ongeveer een halve centimeter dik en bestrooi ze met de bijgeleverde rub. Gril de burgers 3 minuten, draai ze om en leg de burgerkaas erop. Gril nog 1-2 minuten, totdat de kaas gesmolten is.
  4. Smeer beide kanten van de broodjes in met mosterd en de onderkant met smokey BBQ saus zero. Beleg de broodjes met kropsla, pancetta, tomatenplakjes, de smashburgers met kaas, gebakken ui en augurkplakjes. Leg de bovenkant van de broodjes erop en serveer.

Bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1200057/bbq-smashburger-met-kaas-en-pancetta

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Sinterklaasrecepten van de BBQ: hartig, zoet en feestelijk

Als Sinterklaas weer in het land is, draait het meestal om chocolade, pepernoten en schuimpjes. Maar wie graag buiten kookt, weet dat je ook in deze tijd van het jaar prima de BBQ kunt aansteken. De geur van houtrook, een warm vuurtje en iets lekkers op het rooster maken de koude avonden juist extra gezellig. Daarom hebben we drie gerechten die perfect passen bij de feestdagen: een hartige gehaktletter, een speculaas-peer cake en gevulde speculaas. Allemaal te maken op de BBQ, maar ook geschikt voor in de oven als het weer even niet meewerkt.

Lees meer...
Winterbarbecue: zo maak je er een warm succes van

De meeste mensen denken bij barbecueën aan lange zomeravonden, maar echte grillliefhebbers weten beter: in de winter is het minstens zo gezellig. De frisse lucht, het knisperende vuur en een warme glühwein in je hand zorgen voor een unieke sfeer. Met een beetje voorbereiding wordt jouw winterbarbecue een traditie waar je elk jaar naar uitkijkt.

In deze blog lees je waarom barbecueën in de winter zo bijzonder is, welke barbecue het meest geschikt is en hoe je ervoor zorgt dat alles soepel verloopt, ook bij kou of sneeuw.

Lees meer...
Gas-BBQ in de herfst: snel, warm en gezellig

De herfst is echt een mooi seizoen. De lucht is fris, de bladeren worden rood, geel en oranje en de avonden zijn gezellig. Dat betekent niet dat je je BBQ meteen moet opbergen. Juist nu is een gas-BBQ superhandig. Je steekt hem snel aan, je regelt de temperatuur precies zoals je wilt en hij geeft veel minder rook. Zo kun je lekker buiten koken, zonder gedoe, en je gerechten perfect garen.

Lees meer...