•  
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Camembert met druiven

2 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Voorgerecht
  • Borrel
  • Winterbarbecue
  • Niveau: Makkelijk
  • Gang: Voor- of bijgerecht
  • Hoeveelheid: 4 personen
  • Tijd: 25 minuten
  • Ingrediënten
    • 1 camembert in een doosje
    • 1 takje verse rozemarijn
    • 250 gram pitloze rode druiven
    • 1 eetlepel milde olijfolie
    • 22 verse desem-spelt pistolets
  • Benodigdheden
    • barbecue
    • bakpapier
    • keukentouw
    • aluminium wegwerp ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Zet de barbecue aan en haal de camembert uit de verpakking, maar bewaar het doosje. Snijd een kruisvormige inkeping in de bovenkant van de kaas. Leg een takje rozemarijn op de kaas en druk het lichtjes aan. Plaats de kaas in de houten deksel van het doosje en leg dit op een groot stuk bakpapier. Vouw het bakpapier om de kaas en sluit het bovenaan af met keukentouw.
  2. Bestrijk de druiventros met olijfolie en leg deze in een aluminium ovenschaal. Rooster de camembert 15-20 minuten op het barbecuerooster, maar niet op het heetste gedeelte, tot de kaas gesmolten is. Plaats de ovenschaal met druiven de laatste 10 minuten naast de kaas op de barbecue.
  3. Halveer ondertussen de desem-speltpistolets in de lengte en leg ze de laatste 3 minuten met de snijkant naar beneden bij de kaas en druiven. Serveer het brood met de gesmolten kaas om in te dippen en geef de druiven erbij.

Bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1194037/camembert-met-druiven-van-de-bbq

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Kamado Joe vs. GRLLR Kamado – Welke past bij jou?

Barbecueën is meer dan alleen eten maken. Het is de geur van vlees, samen buiten zijn en soms iets nieuws proberen. Als je een kamado zoekt, kom je vaak uit bij Kamado Joe en GRLLR. Beide merken maken goede kamado’s die je helpen om lekkere maaltijden te bereiden en samen van het buiten koken te genieten.

Lees meer...
Witte vis gemarineerd met honing en citroen

Deze witte vis met een marinade van honing en citroen is perfect voor een zomerse avond. De vis is lekker zacht en krijgt een frisse en lichtzoete smaak. Simpel, maar net even anders. Zin in iets lekkers van de BBQ? Lees dan snel verder!

Lees meer...
Garnalen taco's met gegrilde maïs salsa

Deze lekkere garnalen taco’s zijn perfect voor een zomerse avond. De garnalen krijgen op de barbecue een licht geroosterde smaak die heerlijk past bij de zoete knapperige maïs salsa. Een beetje limoen en een snufje chili zorgen voor een frisse en pittige twist. Samen vormen ze een luchtig, smaakvol gerecht dat net even anders is. Zin in iets lekkers van de barbecue dat makkelijk te maken is? Lees dan snel verder

Lees meer...