•  
Bekijk ook onze December deals! - Klik hier!

Camembert met druiven

2 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Voorgerecht
  • Borrel
  • Winterbarbecue
  • Niveau: Makkelijk
  • Gang: Voor- of bijgerecht
  • Hoeveelheid: 4 personen
  • Tijd: 25 minuten
  • Ingrediënten
    • 1 camembert in een doosje
    • 1 takje verse rozemarijn
    • 250 gram pitloze rode druiven
    • 1 eetlepel milde olijfolie
    • 22 verse desem-spelt pistolets
  • Benodigdheden
    • barbecue
    • bakpapier
    • keukentouw
    • aluminium wegwerp ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Zet de barbecue aan en haal de camembert uit de verpakking, maar bewaar het doosje. Snijd een kruisvormige inkeping in de bovenkant van de kaas. Leg een takje rozemarijn op de kaas en druk het lichtjes aan. Plaats de kaas in de houten deksel van het doosje en leg dit op een groot stuk bakpapier. Vouw het bakpapier om de kaas en sluit het bovenaan af met keukentouw.
  2. Bestrijk de druiventros met olijfolie en leg deze in een aluminium ovenschaal. Rooster de camembert 15-20 minuten op het barbecuerooster, maar niet op het heetste gedeelte, tot de kaas gesmolten is. Plaats de ovenschaal met druiven de laatste 10 minuten naast de kaas op de barbecue.
  3. Halveer ondertussen de desem-speltpistolets in de lengte en leg ze de laatste 3 minuten met de snijkant naar beneden bij de kaas en druiven. Serveer het brood met de gesmolten kaas om in te dippen en geef de druiven erbij.

Bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1194037/camembert-met-druiven-van-de-bbq

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

T-bone steak van de barbecue

Wil je jouw barbecuegerechten naar een hoger niveau tillen zonder uren in de keuken te staan? Deze T-bone steak bewijst hoe simpel het kan zijn om thuis een perfect gegaarde, restaurantwaardige steak te bereiden. Met een krachtige knoflookrub, hoge hitte en een korte, strakke bereiding creëer je een sappige smaakbom die meteen indruk maakt.

Als je in weinig tijd groots wilt koken en je gasten wilt verrassen met een echte klassieker van de grill, dan is dit hét recept om te lezen.

Lees meer...
Sinterklaasrecepten van de BBQ: hartig, zoet en feestelijk

Als Sinterklaas weer in het land is, draait het meestal om chocolade, pepernoten en schuimpjes. Maar wie graag buiten kookt, weet dat je ook in deze tijd van het jaar prima de BBQ kunt aansteken. De geur van houtrook, een warm vuurtje en iets lekkers op het rooster maken de koude avonden juist extra gezellig. Daarom hebben we drie gerechten die perfect passen bij de feestdagen: een hartige gehaktletter, een speculaas-peer cake en gevulde speculaas. Allemaal te maken op de BBQ, maar ook geschikt voor in de oven als het weer even niet meewerkt.

Lees meer...
Winterbarbecue: zo maak je er een warm succes van

De meeste mensen denken bij barbecueën aan lange zomeravonden, maar echte grillliefhebbers weten beter: in de winter is het minstens zo gezellig. De frisse lucht, het knisperende vuur en een warme glühwein in je hand zorgen voor een unieke sfeer. Met een beetje voorbereiding wordt jouw winterbarbecue een traditie waar je elk jaar naar uitkijkt.

In deze blog lees je waarom barbecueën in de winter zo bijzonder is, welke barbecue het meest geschikt is en hoe je ervoor zorgt dat alles soepel verloopt, ook bij kou of sneeuw.

Lees meer...