•  
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Camembert met druiven

2 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Voorgerecht
  • Borrel
  • Winterbarbecue
  • Niveau: Makkelijk
  • Gang: Voor- of bijgerecht
  • Hoeveelheid: 4 personen
  • Tijd: 25 minuten
  • Ingrediënten
    • 1 camembert in een doosje
    • 1 takje verse rozemarijn
    • 250 gram pitloze rode druiven
    • 1 eetlepel milde olijfolie
    • 22 verse desem-spelt pistolets
  • Benodigdheden
    • barbecue
    • bakpapier
    • keukentouw
    • aluminium wegwerp ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Zet de barbecue aan en haal de camembert uit de verpakking, maar bewaar het doosje. Snijd een kruisvormige inkeping in de bovenkant van de kaas. Leg een takje rozemarijn op de kaas en druk het lichtjes aan. Plaats de kaas in de houten deksel van het doosje en leg dit op een groot stuk bakpapier. Vouw het bakpapier om de kaas en sluit het bovenaan af met keukentouw.
  2. Bestrijk de druiventros met olijfolie en leg deze in een aluminium ovenschaal. Rooster de camembert 15-20 minuten op het barbecuerooster, maar niet op het heetste gedeelte, tot de kaas gesmolten is. Plaats de ovenschaal met druiven de laatste 10 minuten naast de kaas op de barbecue.
  3. Halveer ondertussen de desem-speltpistolets in de lengte en leg ze de laatste 3 minuten met de snijkant naar beneden bij de kaas en druiven. Serveer het brood met de gesmolten kaas om in te dippen en geef de druiven erbij.

Bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1194037/camembert-met-druiven-van-de-bbq

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Gas-BBQ in de herfst: snel, warm en gezellig

De herfst is echt een mooi seizoen. De lucht is fris, de bladeren worden rood, geel en oranje en de avonden zijn gezellig. Dat betekent niet dat je je BBQ meteen moet opbergen. Juist nu is een gas-BBQ superhandig. Je steekt hem snel aan, je regelt de temperatuur precies zoals je wilt en hij geeft veel minder rook. Zo kun je lekker buiten koken, zonder gedoe, en je gerechten perfect garen.

Lees meer...
Griezelig genieten: Halloween op de BBQ

Halloween draait om een beetje spanning, een beetje humor en natuurlijk lekker eten. Als de  kinderen op jacht gaan naar snoep, kun jij de BBQ aansteken en iets lekkers op tafel toveren. Want eerlijk: wat is er leuker dan eten dat er een beetje eng uitziet, maar ook nog eens superlekker smaakt?

Of je nu een gasbarbecue, houtskool of kamado gebruikt: met een beetje creativiteit maak je van jouw grill de ster van Halloween. Wij delen twee makkelijke, spannende gerechten die je in een handomdraai maakt en waarmee je sowieso de show steelt bij je gasten.

Lees meer...
Waarom je BBQ onderhouden zo belangrijk is

Een barbecue koop je niet voor één zomer. Het is een investering waar je jarenlang plezier van wilt hebben. Vet, roest en etensresten die achterblijven kunnen je barbecue flink aantasten als je er niks aan doet. Even schoonmaken en beschermen kost misschien wat tijd, maar volgend jaar steek je hem zo weer aan zonder problemen.

Lees meer...