•  
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Titel van nieuws

7 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Pizza
  • Winterbarbecue
  • Italiaanse gerechten
  • Niveau: Gemiddeld
  • Gang: Hoofdgerecht
  • Hoeveelheid: 4 personen
  • Tijd: 1,25 uur
  • Ingrediënten
  • Deeg
    • 220 ml lauw water
    • 1 tl suiker
    • 2 el droge rode pesto
    • 7 g droge gist (ca. 21 g verse gist)
    • 400 g bloem
    • 1 tl zout
  • Toppings
    • 1 tl gerookte paprikapoeder
    • 2 el olijfolie
    • 1 courgette
    • 4 champignons (bijv. Portobello)
    • 10 salieblaadjes
    • 400 ml dikke tomatensaus
    • 80 g Italiaanse salami (chili, truffel of venkel)
    • 100 g gerookte kaas
    • 100 g babymozzarella
    • Peper en zout naar smaak
    • 50 g rucola
  • Benodigdheden
    • Pizzasteen
    • Pizzaspatel

Bereidingswijze

  1. Barbecue voorbereiden. Verwarm de barbecue op indirecte warmte tot ca. 260 °C. Gebruik bij een houtskoolbarbecue van 57 cm een brikettenstarter gevuld met Weber-briketten. Laat de pizzasteen ongeveer 10 minuten op het midden van het rooster voorverwarmen.
  2. Deeg maken. Meng de gist met het lauwe water in een kom. Roer de suiker, rode pesto en zout erdoor tot alles is opgelost. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed het deeg minstens 10 minuten tot een soepel geheel. Dek de kom af met huishoudfolie en laat het deeg 1 uur rijzen op kamertemperatuur.
  3. Paprika-olie maken. Meng in een kommetje het gerookte paprikapoeder met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  4. Groenten marineren. Snijd de courgette en Portobello-champignons in dunne plakjes. Meng deze met de paprika-olie en laat de groenten 30 minuten marineren.
  5. Toppings voorbereiden. Snijd de salami, gerookte kaas en de helft van de babymozzarella in plakjes. Hak de salieblaadjes grof en meng ze met de tomatensaus.
  6. Pizza’s vormen. Verdeel het gerezen deeg in vier porties en rol ze tot ballen. Rol elke bal op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ronde pizzabodem.
  7. Pizza beleggen. Verdeel de tomatensaus gelijkmatig over de bodems. Beleg de pizza’s met de gemarineerde groenten, gevolgd door de salami, gerookte kaas en mozzarella. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Pizza bakken op de barbecue. Bestrooi de pizzaspatel met wat bloem en leg een pizza erop. Plaats de pizza voorzichtig op de pizzasteen en bak hem 4-5 minuten met gesloten deksel, tot de bodem krokant is.
  9. Serveren. Haal de pizza van de barbecue, strooi er wat verse rucola overheen en serveer direct.

Tip! Heb je moeite om de pizza van het werkblad naar de pizzasteen te verplaatsen? Leg de pizza dan op een stuk bakpapier voordat je de saus toevoegt. Verplaats de pizza samen met het bakpapier naar de hete pizzasteen en verwijder het papier na 1-2 minuten. Bak de pizza vervolgens verder op de steen.

Bron: https://www.weber.com/BE/nl/recepten/winterpizza/weber-1835602.html?utm_source=email&utm_medium=email&utm_campaign=161224_BE_IPWarming8

Populaire producten

Bezoek de webshop

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Griezelig genieten: Halloween op de BBQ

Halloween draait om een beetje spanning, een beetje humor en natuurlijk lekker eten. Als de  kinderen op jacht gaan naar snoep, kun jij de BBQ aansteken en iets lekkers op tafel toveren. Want eerlijk: wat is er leuker dan eten dat er een beetje eng uitziet, maar ook nog eens superlekker smaakt?

Of je nu een gasbarbecue, houtskool of kamado gebruikt: met een beetje creativiteit maak je van jouw grill de ster van Halloween. Wij delen twee makkelijke, spannende gerechten die je in een handomdraai maakt en waarmee je sowieso de show steelt bij je gasten.

Lees meer...
Waarom je BBQ onderhouden zo belangrijk is

Een barbecue koop je niet voor één zomer. Het is een investering waar je jarenlang plezier van wilt hebben. Vet, roest en etensresten die achterblijven kunnen je barbecue flink aantasten als je er niks aan doet. Even schoonmaken en beschermen kost misschien wat tijd, maar volgend jaar steek je hem zo weer aan zonder problemen.

Lees meer...
Late zomer BBQ recepten: de smaken van september op de grill

De zomer is bijna voorbij, maar september heeft vaak nog genoeg warme dagen om lekker buiten te zitten. Het wordt ’s avonds wel sneller fris, maar dat maakt een BBQ juist extra gezellig. Dit is het moment om te koken met producten van het seizoen. Denk aan pompoen, vijgen, appels en maïs: ze geven je gerechten al een beetje een herfstgevoel, maar zonder dat je meteen in de winterstand hoeft. In deze blog delen wij 3 lekkere BBQ-recepten waarmee je het seizoen net wat langer doortrekt en je vrienden of familie kunt verrassen met nieuwe smaken.

Lees meer...