•  
Gebruik code BF25 en ontvang 7,5% korting op het gehele assortiment! - Klik hier!
Bekijk ook onze Super Black Friday deals! - Klik hier!
Bij elke bestelling ontvang je een gratis Black Friday Gift - Klik hier!

Walnoot en peer taart

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Winterbarbecue
  • Zoete recepten
  • Nagerechten
  • Niveau: Gemiddeld
  • Gang: Nagerecht
  • Hoeveelheid: 6-8 personen
  • Tijd: 1,25 uur
  • Ingrediënten
    • 250 gr zachte boter
    • 250 gr suiker
    • 250 gr bloem
    • 1 el. bakpoeder
    • 1 tl kaneel
    • ½ tl nootmuskaat
    • ½ tl zout
    • 200 g crème fraîche
    • 3 eieren
    • 1 tl. vanille-extract
    • 75 g walnoten, fijngehakt
    • 1 el. boter, om in te vetten
    • 2 peren
  • Benodigdheden
    • Taartvorm

Bereidingswijze

  1. Laat de boter zacht worden en voeg hier de suiker aan toe. Mix dit met de garde tot een luchtig mengsel en klop de eieren erdoor.
  2. Pak een andere kom en mix hier de bloem, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat, zout én vanille door elkaar.
  3. Voeg het bloemmengsel toe aan het botermengsel en roer dan de crème fraîche erdoorheen tot er een glad mengsel ontstaat.
  4. Hak de walnoten fijn en voeg deze toe aan het mengsel.
  5. Vet de taartvorm in met wat boter en schep het cakemengsel erin.
  6. Was de peren goed, verwijder de pitjes en snijd ze in dunne plakjes.
  7. Leg de plakjes bovenop het cakemengsel en druk deze licht aan.
  8. Warm de barbecue voor op ongeveer 180 °C.
  9. Plaats de taartvorm boven de indirecte warmte en bak de taart met gesloten deksel in ongeveer 60 minuten gaar.
  10. Controleer het midden van de taart met een satéprikker. Als deze er schoon uitkomt, haal dan de taart van de barbecue en laat hem afkoelen voordat je hem serveert. Eet smakelijk!

Bron: https://www.weber.com/NL/nl/recepten/walnoot-en-peer-taart/weber-2195181.html

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Sinterklaasrecepten van de BBQ: hartig, zoet en feestelijk

Als Sinterklaas weer in het land is, draait het meestal om chocolade, pepernoten en schuimpjes. Maar wie graag buiten kookt, weet dat je ook in deze tijd van het jaar prima de BBQ kunt aansteken. De geur van houtrook, een warm vuurtje en iets lekkers op het rooster maken de koude avonden juist extra gezellig. Daarom hebben we drie gerechten die perfect passen bij de feestdagen: een hartige gehaktletter, een speculaas-peer cake en gevulde speculaas. Allemaal te maken op de BBQ, maar ook geschikt voor in de oven als het weer even niet meewerkt.

Lees meer...
Winterbarbecue: zo maak je er een warm succes van

De meeste mensen denken bij barbecueën aan lange zomeravonden, maar echte grillliefhebbers weten beter: in de winter is het minstens zo gezellig. De frisse lucht, het knisperende vuur en een warme glühwein in je hand zorgen voor een unieke sfeer. Met een beetje voorbereiding wordt jouw winterbarbecue een traditie waar je elk jaar naar uitkijkt.

In deze blog lees je waarom barbecueën in de winter zo bijzonder is, welke barbecue het meest geschikt is en hoe je ervoor zorgt dat alles soepel verloopt, ook bij kou of sneeuw.

Lees meer...
Gas-BBQ in de herfst: snel, warm en gezellig

De herfst is echt een mooi seizoen. De lucht is fris, de bladeren worden rood, geel en oranje en de avonden zijn gezellig. Dat betekent niet dat je je BBQ meteen moet opbergen. Juist nu is een gas-BBQ superhandig. Je steekt hem snel aan, je regelt de temperatuur precies zoals je wilt en hij geeft veel minder rook. Zo kun je lekker buiten koken, zonder gedoe, en je gerechten perfect garen.

Lees meer...