•  

Profiteer van 5% korting op Boretti - Gebruik de code BORETTI5
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Walnoot en peer taart

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Winterbarbecue
  • Zoete recepten
  • Nagerechten
  • Niveau: Gemiddeld
  • Gang: Nagerecht
  • Hoeveelheid: 6-8 personen
  • Tijd: 1,25 uur
  • Ingrediënten
    • 250 gr zachte boter
    • 250 gr suiker
    • 250 gr bloem
    • 1 el. bakpoeder
    • 1 tl kaneel
    • ½ tl nootmuskaat
    • ½ tl zout
    • 200 g crème fraîche
    • 3 eieren
    • 1 tl. vanille-extract
    • 75 g walnoten, fijngehakt
    • 1 el. boter, om in te vetten
    • 2 peren
  • Benodigdheden
    • Taartvorm

Bereidingswijze

  1. Laat de boter zacht worden en voeg hier de suiker aan toe. Mix dit met de garde tot een luchtig mengsel en klop de eieren erdoor.
  2. Pak een andere kom en mix hier de bloem, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat, zout én vanille door elkaar.
  3. Voeg het bloemmengsel toe aan het botermengsel en roer dan de crème fraîche erdoorheen tot er een glad mengsel ontstaat.
  4. Hak de walnoten fijn en voeg deze toe aan het mengsel.
  5. Vet de taartvorm in met wat boter en schep het cakemengsel erin.
  6. Was de peren goed, verwijder de pitjes en snijd ze in dunne plakjes.
  7. Leg de plakjes bovenop het cakemengsel en druk deze licht aan.
  8. Warm de barbecue voor op ongeveer 180 °C.
  9. Plaats de taartvorm boven de indirecte warmte en bak de taart met gesloten deksel in ongeveer 60 minuten gaar.
  10. Controleer het midden van de taart met een satéprikker. Als deze er schoon uitkomt, haal dan de taart van de barbecue en laat hem afkoelen voordat je hem serveert. Eet smakelijk!

Bron: https://www.weber.com/NL/nl/recepten/walnoot-en-peer-taart/weber-2195181.html

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Gegrilde kipvleugels met romige briedip

Pasen is het perfecte moment om samen te genieten van heerlijke gerechten. Deze gegrilde kipvleugels met een romige briedip zijn een verrassende toevoeging aan je paasmenu. Ze combineren het sappige van kip mat de zachte, volle smaak van gesmolten brie. Ideaal als bijgerecht of als onderdeel van een feestelijke borrelplank!

Lees meer...
BBQ kipkluifjes met butterchickendip

Deze sappige en pittige BBQ-kipkluifjes zijn geïnspireerd op butter chicken. De marinade geeft niet alleen smaak aan de kip, maar dient ook als dip. Zo geniet je van een perfect gebalanceerde combinatie van kruidig en romig, met een heerlijke rokerige touch van de barbecue. Benieuwd naar dit heerlijke recept? Lees dan snel verder 

Lees meer...
Toscaanse T-Bone steak met rucola en citroen

Toscaanse T-Bone steak met rucola en citroen is een smaakvol en stevig gerecht dat perfect is voor de barbecue. De malse steak krijgt een heerlijk rokerige smaak door het grillen, en de pittige rucola en frisse citroen zorgen voor een lekkere balans. De combinatie van het vlees, vuur en verse ingrediënten maken dit gerecht bijzonder. het is eenvoudig te maken, maar toch indrukwekkend

Lees meer...