•  
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Walnoot en peer taart

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Winterbarbecue
  • Zoete recepten
  • Nagerechten
  • Niveau: Gemiddeld
  • Gang: Nagerecht
  • Hoeveelheid: 6-8 personen
  • Tijd: 1,25 uur
  • Ingrediënten
    • 250 gr zachte boter
    • 250 gr suiker
    • 250 gr bloem
    • 1 el. bakpoeder
    • 1 tl kaneel
    • ½ tl nootmuskaat
    • ½ tl zout
    • 200 g crème fraîche
    • 3 eieren
    • 1 tl. vanille-extract
    • 75 g walnoten, fijngehakt
    • 1 el. boter, om in te vetten
    • 2 peren
  • Benodigdheden
    • Taartvorm

Bereidingswijze

  1. Laat de boter zacht worden en voeg hier de suiker aan toe. Mix dit met de garde tot een luchtig mengsel en klop de eieren erdoor.
  2. Pak een andere kom en mix hier de bloem, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat, zout én vanille door elkaar.
  3. Voeg het bloemmengsel toe aan het botermengsel en roer dan de crème fraîche erdoorheen tot er een glad mengsel ontstaat.
  4. Hak de walnoten fijn en voeg deze toe aan het mengsel.
  5. Vet de taartvorm in met wat boter en schep het cakemengsel erin.
  6. Was de peren goed, verwijder de pitjes en snijd ze in dunne plakjes.
  7. Leg de plakjes bovenop het cakemengsel en druk deze licht aan.
  8. Warm de barbecue voor op ongeveer 180 °C.
  9. Plaats de taartvorm boven de indirecte warmte en bak de taart met gesloten deksel in ongeveer 60 minuten gaar.
  10. Controleer het midden van de taart met een satéprikker. Als deze er schoon uitkomt, haal dan de taart van de barbecue en laat hem afkoelen voordat je hem serveert. Eet smakelijk!

Bron: https://www.weber.com/NL/nl/recepten/walnoot-en-peer-taart/weber-2195181.html

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Witte vis gemarineerd met honing en citroen

Deze witte vis met een marinade van honing en citroen is perfect voor een zomerse avond. De vis is lekker zacht en krijgt een frisse en lichtzoete smaak. Simpel, maar net even anders. Zin in iets lekkers van de BBQ? Lees dan snel verder!

Lees meer...
Garnalen taco's met gegrilde maïs salsa

Deze lekkere garnalen taco’s zijn perfect voor een zomerse avond. De garnalen krijgen op de barbecue een licht geroosterde smaak die heerlijk past bij de zoete knapperige maïs salsa. Een beetje limoen en een snufje chili zorgen voor een frisse en pittige twist. Samen vormen ze een luchtig, smaakvol gerecht dat net even anders is. Zin in iets lekkers van de barbecue dat makkelijk te maken is? Lees dan snel verder

Lees meer...
gerookte zalm met wasabi

Deze verfijnde en smaakvolle gerookte zalm krijgt op de barbecue een subtiele rooksmaak die perfect samengaat met de pittige kick van wasabi. De marinade zorgt voor een frisse, licht pittige twist, zonder de zachte structuur van de zalm te overheersen. Het resultaat is een elegant gerecht met een perfecte balans tussen mild, rokerig en scherp- ideaal voor een zomerse avond met net dat beetje extra flair. Benieuwd naar dit bijzondere BBQ-recept? Lees dan snel verder.

Lees meer...