•  
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Bavette met chimichurri

1 minuut lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Hoofdgerecht
  • Lactosevrij
  • Glutenvrij
  • Niveau: Makkelijk
  • Gang: Hoofdgerecht
  • Hoeveelheid: 4 personen
  • Tijd: 50 minuten
  • Ingrediënten
    • 700 gram BBQ bavettes
    • 1 rode peper
    • 1 sjalot
    • 2 tenen knoflook
    • 15 gram verse platte peterselie
    • 1 eetlepel gedroogde oregano
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • 9 eetlepel milde olijfolie
    • 2 eetlepel rodewijnazijn
    • 1 eetlepel water
  • Benodigdheden
    • Vershoudfolie
    • Aluminiumfolie

Bereidingswijze

  1. Leg de bavette op een bord en dek het vlees af met vershoudfolie. Laat de bavette in 30 minuten op kamertemperatuur komen. Steek intussen de barbecue aan.
  2. Nu maak je de chimichurri. Was de rode peper schoon en snijd het vruchtvlees fijn. Snipper de sjalot. Snijd de knoflook en de peterselie fijn. Meng de rode peper samen met de ui, knoflook, peterselie, oregano, paprikapoeder, ⅔ van de olijfolie, rodewijnazijn en het water. Breng het mengsel eventueel meer op smaak met zout.
  3. Dep de bavette droog met keukenpapier en smeer in met de rest van de olijfolie. Gril 5 à 6 min. op de barbecue tot het een kerntemperatuur van 52 tot 54 graden (medium rare) heeft bereikt. Keer het vlees halverwege. Pak de bavette van de barbecue en laat het 5 à 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Serveer met de chimichurri en genieten maar!

Bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1200058/bavette-met-chimichurri

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Witte vis gemarineerd met honing en citroen

Deze witte vis met een marinade van honing en citroen is perfect voor een zomerse avond. De vis is lekker zacht en krijgt een frisse en lichtzoete smaak. Simpel, maar net even anders. Zin in iets lekkers van de BBQ? Lees dan snel verder!

Lees meer...
Garnalen taco's met gegrilde maïs salsa

Deze lekkere garnalen taco’s zijn perfect voor een zomerse avond. De garnalen krijgen op de barbecue een licht geroosterde smaak die heerlijk past bij de zoete knapperige maïs salsa. Een beetje limoen en een snufje chili zorgen voor een frisse en pittige twist. Samen vormen ze een luchtig, smaakvol gerecht dat net even anders is. Zin in iets lekkers van de barbecue dat makkelijk te maken is? Lees dan snel verder

Lees meer...
gerookte zalm met wasabi

Deze verfijnde en smaakvolle gerookte zalm krijgt op de barbecue een subtiele rooksmaak die perfect samengaat met de pittige kick van wasabi. De marinade zorgt voor een frisse, licht pittige twist, zonder de zachte structuur van de zalm te overheersen. Het resultaat is een elegant gerecht met een perfecte balans tussen mild, rokerig en scherp- ideaal voor een zomerse avond met net dat beetje extra flair. Benieuwd naar dit bijzondere BBQ-recept? Lees dan snel verder.

Lees meer...