•  
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Titel van nieuws

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Nagerecht 
  • Niveau: Medium 
  • Gang: nagerecht 
  • Hoeveelheid: 8-10 personen 
  • Tijd: 1 uur en 20 minuten 
  • Ingrediënten
    • 1 el ongezouten boter, zacht gemaakt
    • 115 gr ongezouten boter, zacht gemaakt
    • 210 gr bloem
    • 85 gr geel maïsmeel
    • 2 tl bakpoeder
    • 1 tl zout
    • 1/4 tl gemalen kaneel
    • 250 gr zure room
    • 1 tl vanilleextract
    • 1 tl fijn geraspte citroenschil, plus extra voor garnering
    • 220 gr lichtbruine suiker
    • 170 gr bramen
    • 150 gr bosbessen
    • 2 grote eieren
  • Benodigdheden
    • Gietijzeren koekenpan
    • of BBQ bestendige taartvorm

Bereidingswijze 

  1. Vet een gietijzeren pan of taartvorm van 25 cm in met de 1 eetlepel boter.
  2. Klop de bloem, het maïsmeel, het bakpoeder, het zout en de kaneel in een middelgrote kom.
  3. Klop de zure room, de vanille en de citroenschil in een kleine kom lichtjes op.
  4. Roer de suiker en de 115 gram boter in de kom van een elektrische mixer tot het licht en luchtig is, ongeveer 3 tot 4 minuten. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed na elke toevoeging. Voeg het bloemmengsel in drieën toe, afgewisseld met de zure room, en eindig met de bloem. Schep voorzichtig de bramen en de bosbessen erdoor - zorg dat je wat fruit overhoudt voor de garnering.
  5. Verdeel het beslag in de voorbereide pan/taartvorm. Leg er de resterende bosbessen op en druk zachtjes op de bessen zodat ze gedeeltelijk ondergedompeld zijn in het beslag.
  6. Bereid de barbecue voor op indirect grillen op middelhoog vuur (180°C).
  7. Grill op indirecte, middelhoge warmte, met gesloten deksel, ongeveer 40 minuten, waarbij je de pan/taartvorm één of twee keer draait om gelijkmatige garing te garanderen. Controleer of de cake gaar is door een satéprikker in de cake te steken. Het is gaar wanneer de prikker er schoon uitkomt, Zet de koekenpan op een rooster om af te koelen.
  8. Snijd de cake in punten en serveer met een beetje citroenschil en een toefje slagroom. 

Bron: https://www.weber.com/NL/nl/recepten/bosbessen-ma%C3%AFsmeel-cake/weber-2273709.html

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Witte vis gemarineerd met honing en citroen

Deze witte vis met een marinade van honing en citroen is perfect voor een zomerse avond. De vis is lekker zacht en krijgt een frisse en lichtzoete smaak. Simpel, maar net even anders. Zin in iets lekkers van de BBQ? Lees dan snel verder!

Lees meer...
Garnalen taco's met gegrilde maïs salsa

Deze lekkere garnalen taco’s zijn perfect voor een zomerse avond. De garnalen krijgen op de barbecue een licht geroosterde smaak die heerlijk past bij de zoete knapperige maïs salsa. Een beetje limoen en een snufje chili zorgen voor een frisse en pittige twist. Samen vormen ze een luchtig, smaakvol gerecht dat net even anders is. Zin in iets lekkers van de barbecue dat makkelijk te maken is? Lees dan snel verder

Lees meer...
gerookte zalm met wasabi

Deze verfijnde en smaakvolle gerookte zalm krijgt op de barbecue een subtiele rooksmaak die perfect samengaat met de pittige kick van wasabi. De marinade zorgt voor een frisse, licht pittige twist, zonder de zachte structuur van de zalm te overheersen. Het resultaat is een elegant gerecht met een perfecte balans tussen mild, rokerig en scherp- ideaal voor een zomerse avond met net dat beetje extra flair. Benieuwd naar dit bijzondere BBQ-recept? Lees dan snel verder.

Lees meer...