•  
Bekijk ook onze December deals! - Klik hier!

Titel van nieuws

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Nagerecht 
  • Niveau: Medium 
  • Gang: nagerecht 
  • Hoeveelheid: 8-10 personen 
  • Tijd: 1 uur en 20 minuten 
  • Ingrediënten
    • 1 el ongezouten boter, zacht gemaakt
    • 115 gr ongezouten boter, zacht gemaakt
    • 210 gr bloem
    • 85 gr geel maïsmeel
    • 2 tl bakpoeder
    • 1 tl zout
    • 1/4 tl gemalen kaneel
    • 250 gr zure room
    • 1 tl vanilleextract
    • 1 tl fijn geraspte citroenschil, plus extra voor garnering
    • 220 gr lichtbruine suiker
    • 170 gr bramen
    • 150 gr bosbessen
    • 2 grote eieren
  • Benodigdheden
    • Gietijzeren koekenpan
    • of BBQ bestendige taartvorm

Bereidingswijze 

  1. Vet een gietijzeren pan of taartvorm van 25 cm in met de 1 eetlepel boter.
  2. Klop de bloem, het maïsmeel, het bakpoeder, het zout en de kaneel in een middelgrote kom.
  3. Klop de zure room, de vanille en de citroenschil in een kleine kom lichtjes op.
  4. Roer de suiker en de 115 gram boter in de kom van een elektrische mixer tot het licht en luchtig is, ongeveer 3 tot 4 minuten. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed na elke toevoeging. Voeg het bloemmengsel in drieën toe, afgewisseld met de zure room, en eindig met de bloem. Schep voorzichtig de bramen en de bosbessen erdoor - zorg dat je wat fruit overhoudt voor de garnering.
  5. Verdeel het beslag in de voorbereide pan/taartvorm. Leg er de resterende bosbessen op en druk zachtjes op de bessen zodat ze gedeeltelijk ondergedompeld zijn in het beslag.
  6. Bereid de barbecue voor op indirect grillen op middelhoog vuur (180°C).
  7. Grill op indirecte, middelhoge warmte, met gesloten deksel, ongeveer 40 minuten, waarbij je de pan/taartvorm één of twee keer draait om gelijkmatige garing te garanderen. Controleer of de cake gaar is door een satéprikker in de cake te steken. Het is gaar wanneer de prikker er schoon uitkomt, Zet de koekenpan op een rooster om af te koelen.
  8. Snijd de cake in punten en serveer met een beetje citroenschil en een toefje slagroom. 

Bron: https://www.weber.com/NL/nl/recepten/bosbessen-ma%C3%AFsmeel-cake/weber-2273709.html

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

T-bone steak van de barbecue

Wil je jouw barbecuegerechten naar een hoger niveau tillen zonder uren in de keuken te staan? Deze T-bone steak bewijst hoe simpel het kan zijn om thuis een perfect gegaarde, restaurantwaardige steak te bereiden. Met een krachtige knoflookrub, hoge hitte en een korte, strakke bereiding creëer je een sappige smaakbom die meteen indruk maakt.

Als je in weinig tijd groots wilt koken en je gasten wilt verrassen met een echte klassieker van de grill, dan is dit hét recept om te lezen.

Lees meer...
Sinterklaasrecepten van de BBQ: hartig, zoet en feestelijk

Als Sinterklaas weer in het land is, draait het meestal om chocolade, pepernoten en schuimpjes. Maar wie graag buiten kookt, weet dat je ook in deze tijd van het jaar prima de BBQ kunt aansteken. De geur van houtrook, een warm vuurtje en iets lekkers op het rooster maken de koude avonden juist extra gezellig. Daarom hebben we drie gerechten die perfect passen bij de feestdagen: een hartige gehaktletter, een speculaas-peer cake en gevulde speculaas. Allemaal te maken op de BBQ, maar ook geschikt voor in de oven als het weer even niet meewerkt.

Lees meer...
Winterbarbecue: zo maak je er een warm succes van

De meeste mensen denken bij barbecueën aan lange zomeravonden, maar echte grillliefhebbers weten beter: in de winter is het minstens zo gezellig. De frisse lucht, het knisperende vuur en een warme glühwein in je hand zorgen voor een unieke sfeer. Met een beetje voorbereiding wordt jouw winterbarbecue een traditie waar je elk jaar naar uitkijkt.

In deze blog lees je waarom barbecueën in de winter zo bijzonder is, welke barbecue het meest geschikt is en hoe je ervoor zorgt dat alles soepel verloopt, ook bij kou of sneeuw.

Lees meer...