•  
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Titel van nieuws

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Nagerecht 
  • Niveau: Medium 
  • Gang: nagerecht 
  • Hoeveelheid: 8-10 personen 
  • Tijd: 1 uur en 20 minuten 
  • Ingrediënten
    • 1 el ongezouten boter, zacht gemaakt
    • 115 gr ongezouten boter, zacht gemaakt
    • 210 gr bloem
    • 85 gr geel maïsmeel
    • 2 tl bakpoeder
    • 1 tl zout
    • 1/4 tl gemalen kaneel
    • 250 gr zure room
    • 1 tl vanilleextract
    • 1 tl fijn geraspte citroenschil, plus extra voor garnering
    • 220 gr lichtbruine suiker
    • 170 gr bramen
    • 150 gr bosbessen
    • 2 grote eieren
  • Benodigdheden
    • Gietijzeren koekenpan
    • of BBQ bestendige taartvorm

Bereidingswijze 

  1. Vet een gietijzeren pan of taartvorm van 25 cm in met de 1 eetlepel boter.
  2. Klop de bloem, het maïsmeel, het bakpoeder, het zout en de kaneel in een middelgrote kom.
  3. Klop de zure room, de vanille en de citroenschil in een kleine kom lichtjes op.
  4. Roer de suiker en de 115 gram boter in de kom van een elektrische mixer tot het licht en luchtig is, ongeveer 3 tot 4 minuten. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed na elke toevoeging. Voeg het bloemmengsel in drieën toe, afgewisseld met de zure room, en eindig met de bloem. Schep voorzichtig de bramen en de bosbessen erdoor - zorg dat je wat fruit overhoudt voor de garnering.
  5. Verdeel het beslag in de voorbereide pan/taartvorm. Leg er de resterende bosbessen op en druk zachtjes op de bessen zodat ze gedeeltelijk ondergedompeld zijn in het beslag.
  6. Bereid de barbecue voor op indirect grillen op middelhoog vuur (180°C).
  7. Grill op indirecte, middelhoge warmte, met gesloten deksel, ongeveer 40 minuten, waarbij je de pan/taartvorm één of twee keer draait om gelijkmatige garing te garanderen. Controleer of de cake gaar is door een satéprikker in de cake te steken. Het is gaar wanneer de prikker er schoon uitkomt, Zet de koekenpan op een rooster om af te koelen.
  8. Snijd de cake in punten en serveer met een beetje citroenschil en een toefje slagroom. 

Bron: https://www.weber.com/NL/nl/recepten/bosbessen-ma%C3%AFsmeel-cake/weber-2273709.html

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Winterbarbecue: zo maak je er een warm succes van

De meeste mensen denken bij barbecueën aan lange zomeravonden, maar echte grillliefhebbers weten beter: in de winter is het minstens zo gezellig. De frisse lucht, het knisperende vuur en een warme glühwein in je hand zorgen voor een unieke sfeer. Met een beetje voorbereiding wordt jouw winterbarbecue een traditie waar je elk jaar naar uitkijkt.

In deze blog lees je waarom barbecueën in de winter zo bijzonder is, welke barbecue het meest geschikt is en hoe je ervoor zorgt dat alles soepel verloopt, ook bij kou of sneeuw.

Lees meer...
Gas-BBQ in de herfst: snel, warm en gezellig

De herfst is echt een mooi seizoen. De lucht is fris, de bladeren worden rood, geel en oranje en de avonden zijn gezellig. Dat betekent niet dat je je BBQ meteen moet opbergen. Juist nu is een gas-BBQ superhandig. Je steekt hem snel aan, je regelt de temperatuur precies zoals je wilt en hij geeft veel minder rook. Zo kun je lekker buiten koken, zonder gedoe, en je gerechten perfect garen.

Lees meer...
Griezelig genieten: Halloween op de BBQ

Halloween draait om een beetje spanning, een beetje humor en natuurlijk lekker eten. Als de  kinderen op jacht gaan naar snoep, kun jij de BBQ aansteken en iets lekkers op tafel toveren. Want eerlijk: wat is er leuker dan eten dat er een beetje eng uitziet, maar ook nog eens superlekker smaakt?

Of je nu een gasbarbecue, houtskool of kamado gebruikt: met een beetje creativiteit maak je van jouw grill de ster van Halloween. Wij delen twee makkelijke, spannende gerechten die je in een handomdraai maakt en waarmee je sowieso de show steelt bij je gasten.

Lees meer...