•  
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Toscaanse T-Bone steak met rucola en citroen

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Hoofdgerecht
  • Glutenvrij 
  • Niveau: Makkelijk
  • Gang: Hoofdgerecht 
  • Hoeveelheid: 4-6 personen
  • Tijd: 42 minuten 
  • Ingrediënten

Voor de steaks:

  • 2 goed gemarmerde T-bone steaks of porterhouse steaks, elk ongeveer 680 gram en 3,5 tot 4 centimeter dik
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 2 tl zout
  • 2 tl gehakte verse rozemarijnblaadjes
  • 1 tl versgemalen zwarte peper
  • 1/2 tl knoflookpoeder

​​​​​​​Voor de dressing:

  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 1 el vers citroensap
  • 1 klein teentje knoflook, geperst
  • 1/4 tl zout
  • 1/8 tl versgemalen zwarte peper

​​​​​​​Voor de garnering 

  • 120 gram rucola
  • 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Citroenpartjes

Bereidingswijze

In de keuken:

  1. Leg de steaks in een enkele laag op een bakplaat en dep ze droog met keukenrolpapier. Meng in een kommetje de olie, zout, rozemarijn, zwarte peper en knoflookpoeder. Wrijf het mengsel aan beide kanten van de steaks. Laat 30 minuten op kamertemperatuur staan.
  2. Klop in een kleine kom alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.

Op de barbecue:

  1. Bereid de barbecue voor op direct grillen op hoog vuur (230° tot 290°C).
  2. Grill de steaks op direct hoog vuur, met gesloten deksel, tot een - in het midden van de steak gestoken - instant-thermometer 51°C aangeeft. Reken ongeveer 8 tot 12 minuten voor medium rare (of de gewenste gaarheid), waarbij je het vlees één of twee keer draait. Haal de steaks van de barbecue en laat ze 3 tot 5 minuten binnen rusten. Snijd het vlees van het bot af en snijd het vervolgens dwars op de nerf in dikke plakken.
  3. Meng in een kom de rucola, ongeveer twee derde van de Parmezaanse kaas en de dressing luchtig door elkaar.
  4. Verdeel de rucola over een serveerschaal. Schik het vlees in het midden van de salade. Garneer met de resterende geraspte Parmezaanse kaas en serveer met de partjes citroen.

Bron: https://www.weber.com/NL/nl/recepten/rund/toscaanse-t-bone-steak-met-rucola-en-citroen/weber-2278514.html

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Witte vis gemarineerd met honing en citroen

Deze witte vis met een marinade van honing en citroen is perfect voor een zomerse avond. De vis is lekker zacht en krijgt een frisse en lichtzoete smaak. Simpel, maar net even anders. Zin in iets lekkers van de BBQ? Lees dan snel verder!

Lees meer...
Garnalen taco's met gegrilde maïs salsa

Deze lekkere garnalen taco’s zijn perfect voor een zomerse avond. De garnalen krijgen op de barbecue een licht geroosterde smaak die heerlijk past bij de zoete knapperige maïs salsa. Een beetje limoen en een snufje chili zorgen voor een frisse en pittige twist. Samen vormen ze een luchtig, smaakvol gerecht dat net even anders is. Zin in iets lekkers van de barbecue dat makkelijk te maken is? Lees dan snel verder

Lees meer...
gerookte zalm met wasabi

Deze verfijnde en smaakvolle gerookte zalm krijgt op de barbecue een subtiele rooksmaak die perfect samengaat met de pittige kick van wasabi. De marinade zorgt voor een frisse, licht pittige twist, zonder de zachte structuur van de zalm te overheersen. Het resultaat is een elegant gerecht met een perfecte balans tussen mild, rokerig en scherp- ideaal voor een zomerse avond met net dat beetje extra flair. Benieuwd naar dit bijzondere BBQ-recept? Lees dan snel verder.

Lees meer...