•  
Gebruik code BF25 en ontvang 7,5% korting op het gehele assortiment! - Klik hier!
Bekijk ook onze Super Black Friday deals! - Klik hier!
Bij elke bestelling ontvang je een gratis Black Friday Gift - Klik hier!

Titel van nieuws

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Glutenvrij 
  • Barbecue 
  • Niveau: Gemiddeld 
  • Gang: Tussengerecht 
  • Hoeveelheid: 4 personen
  • Tijd: 1 uur
  • Ingrediënten
    • 3 el butter chicken kruindepasta in pot 
    • 1 tl cayennepeper
    • 50 g Griekse yoghurt 10% 
    • 1 el zonnebloemolie
    • 1 kg scharrel kipkluifje
    • 3 rode uien
    • 2 el natuurazijn
    • 30 g ongezouten roomboter
    • 300 g trostomaten
    • 70 g tomatenpuree
    • 75 ml water 
    • 100 ml verse slagroom 
    • 1 tl kristalsuiker 

Bereidingswijze 

  1. Meng 2/3 van de kruidenpasta, cayennepeper, yoghurt en olie door de kipkluifjes, dek af en laat 30 min. in de koelkast marineren. Snijd 1/3 van de rode uien in flinterdunne halve ringen en meng mat de azijn.
  2. Snijd ondertussen de rest van de uien in stukken. Verhit de boter in een grote hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de rest van de kruidenpasta toe en bak nog 2 min. Snijd de tomaten grof. voeg samen met de tomatenpuree en 75 ml( per 4 personen) water toe. breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 15 min. op middelhoog vuur koken. Haal de tomatencurry van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Meng de slagroom en suiker erdoor en laat iets inkoken, dit duurt ca. 5 min. 
  3. Steek de barbecue aan. gril de kipkluifjes in 25 min. gaar, keer regelmatig. 
  4. Verdeel de kipkluifjes over een bord. Schep de warme saus in een kom. Verdeel de ingelegde ui over de kipkluifjes. 

Bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1200090/bbq-kipkluifjes-met-butterchickendip

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

T-bone steak van de barbecue

Wil je jouw barbecuegerechten naar een hoger niveau tillen zonder uren in de keuken te staan? Deze T-bone steak bewijst hoe simpel het kan zijn om thuis een perfect gegaarde, restaurantwaardige steak te bereiden. Met een krachtige knoflookrub, hoge hitte en een korte, strakke bereiding creëer je een sappige smaakbom die meteen indruk maakt.

Als je in weinig tijd groots wilt koken en je gasten wilt verrassen met een echte klassieker van de grill, dan is dit hét recept om te lezen.

Lees meer...
Sinterklaasrecepten van de BBQ: hartig, zoet en feestelijk

Als Sinterklaas weer in het land is, draait het meestal om chocolade, pepernoten en schuimpjes. Maar wie graag buiten kookt, weet dat je ook in deze tijd van het jaar prima de BBQ kunt aansteken. De geur van houtrook, een warm vuurtje en iets lekkers op het rooster maken de koude avonden juist extra gezellig. Daarom hebben we drie gerechten die perfect passen bij de feestdagen: een hartige gehaktletter, een speculaas-peer cake en gevulde speculaas. Allemaal te maken op de BBQ, maar ook geschikt voor in de oven als het weer even niet meewerkt.

Lees meer...
Winterbarbecue: zo maak je er een warm succes van

De meeste mensen denken bij barbecueën aan lange zomeravonden, maar echte grillliefhebbers weten beter: in de winter is het minstens zo gezellig. De frisse lucht, het knisperende vuur en een warme glühwein in je hand zorgen voor een unieke sfeer. Met een beetje voorbereiding wordt jouw winterbarbecue een traditie waar je elk jaar naar uitkijkt.

In deze blog lees je waarom barbecueën in de winter zo bijzonder is, welke barbecue het meest geschikt is en hoe je ervoor zorgt dat alles soepel verloopt, ook bij kou of sneeuw.

Lees meer...