•  
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Titel van nieuws

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Glutenvrij 
  • Barbecue 
  • Niveau: Gemiddeld 
  • Gang: Tussengerecht 
  • Hoeveelheid: 4 personen
  • Tijd: 1 uur
  • Ingrediënten
    • 3 el butter chicken kruindepasta in pot 
    • 1 tl cayennepeper
    • 50 g Griekse yoghurt 10% 
    • 1 el zonnebloemolie
    • 1 kg scharrel kipkluifje
    • 3 rode uien
    • 2 el natuurazijn
    • 30 g ongezouten roomboter
    • 300 g trostomaten
    • 70 g tomatenpuree
    • 75 ml water 
    • 100 ml verse slagroom 
    • 1 tl kristalsuiker 

Bereidingswijze 

  1. Meng 2/3 van de kruidenpasta, cayennepeper, yoghurt en olie door de kipkluifjes, dek af en laat 30 min. in de koelkast marineren. Snijd 1/3 van de rode uien in flinterdunne halve ringen en meng mat de azijn.
  2. Snijd ondertussen de rest van de uien in stukken. Verhit de boter in een grote hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de rest van de kruidenpasta toe en bak nog 2 min. Snijd de tomaten grof. voeg samen met de tomatenpuree en 75 ml( per 4 personen) water toe. breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 15 min. op middelhoog vuur koken. Haal de tomatencurry van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Meng de slagroom en suiker erdoor en laat iets inkoken, dit duurt ca. 5 min. 
  3. Steek de barbecue aan. gril de kipkluifjes in 25 min. gaar, keer regelmatig. 
  4. Verdeel de kipkluifjes over een bord. Schep de warme saus in een kom. Verdeel de ingelegde ui over de kipkluifjes. 

Bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1200090/bbq-kipkluifjes-met-butterchickendip

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Kamado Joe vs. GRLLR Kamado – Welke past bij jou?

Barbecueën is meer dan alleen eten maken. Het is de geur van vlees, samen buiten zijn en soms iets nieuws proberen. Als je een kamado zoekt, kom je vaak uit bij Kamado Joe en GRLLR. Beide merken maken goede kamado’s die je helpen om lekkere maaltijden te bereiden en samen van het buiten koken te genieten.

Lees meer...
Witte vis gemarineerd met honing en citroen

Deze witte vis met een marinade van honing en citroen is perfect voor een zomerse avond. De vis is lekker zacht en krijgt een frisse en lichtzoete smaak. Simpel, maar net even anders. Zin in iets lekkers van de BBQ? Lees dan snel verder!

Lees meer...
Garnalen taco's met gegrilde maïs salsa

Deze lekkere garnalen taco’s zijn perfect voor een zomerse avond. De garnalen krijgen op de barbecue een licht geroosterde smaak die heerlijk past bij de zoete knapperige maïs salsa. Een beetje limoen en een snufje chili zorgen voor een frisse en pittige twist. Samen vormen ze een luchtig, smaakvol gerecht dat net even anders is. Zin in iets lekkers van de barbecue dat makkelijk te maken is? Lees dan snel verder

Lees meer...