•  
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Titel van nieuws

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Glutenvrij 
  • Barbecue 
  • Niveau: Gemiddeld 
  • Gang: Tussengerecht 
  • Hoeveelheid: 4 personen
  • Tijd: 1 uur
  • Ingrediënten
    • 3 el butter chicken kruindepasta in pot 
    • 1 tl cayennepeper
    • 50 g Griekse yoghurt 10% 
    • 1 el zonnebloemolie
    • 1 kg scharrel kipkluifje
    • 3 rode uien
    • 2 el natuurazijn
    • 30 g ongezouten roomboter
    • 300 g trostomaten
    • 70 g tomatenpuree
    • 75 ml water 
    • 100 ml verse slagroom 
    • 1 tl kristalsuiker 

Bereidingswijze 

  1. Meng 2/3 van de kruidenpasta, cayennepeper, yoghurt en olie door de kipkluifjes, dek af en laat 30 min. in de koelkast marineren. Snijd 1/3 van de rode uien in flinterdunne halve ringen en meng mat de azijn.
  2. Snijd ondertussen de rest van de uien in stukken. Verhit de boter in een grote hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de rest van de kruidenpasta toe en bak nog 2 min. Snijd de tomaten grof. voeg samen met de tomatenpuree en 75 ml( per 4 personen) water toe. breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 15 min. op middelhoog vuur koken. Haal de tomatencurry van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Meng de slagroom en suiker erdoor en laat iets inkoken, dit duurt ca. 5 min. 
  3. Steek de barbecue aan. gril de kipkluifjes in 25 min. gaar, keer regelmatig. 
  4. Verdeel de kipkluifjes over een bord. Schep de warme saus in een kom. Verdeel de ingelegde ui over de kipkluifjes. 

Bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1200090/bbq-kipkluifjes-met-butterchickendip

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Griezelig genieten: Halloween op de BBQ

Halloween draait om een beetje spanning, een beetje humor en natuurlijk lekker eten. Als de  kinderen op jacht gaan naar snoep, kun jij de BBQ aansteken en iets lekkers op tafel toveren. Want eerlijk: wat is er leuker dan eten dat er een beetje eng uitziet, maar ook nog eens superlekker smaakt?

Of je nu een gasbarbecue, houtskool of kamado gebruikt: met een beetje creativiteit maak je van jouw grill de ster van Halloween. Wij delen twee makkelijke, spannende gerechten die je in een handomdraai maakt en waarmee je sowieso de show steelt bij je gasten.

Lees meer...
Waarom je BBQ onderhouden zo belangrijk is

Een barbecue koop je niet voor één zomer. Het is een investering waar je jarenlang plezier van wilt hebben. Vet, roest en etensresten die achterblijven kunnen je barbecue flink aantasten als je er niks aan doet. Even schoonmaken en beschermen kost misschien wat tijd, maar volgend jaar steek je hem zo weer aan zonder problemen.

Lees meer...
Late zomer BBQ recepten: de smaken van september op de grill

De zomer is bijna voorbij, maar september heeft vaak nog genoeg warme dagen om lekker buiten te zitten. Het wordt ’s avonds wel sneller fris, maar dat maakt een BBQ juist extra gezellig. Dit is het moment om te koken met producten van het seizoen. Denk aan pompoen, vijgen, appels en maïs: ze geven je gerechten al een beetje een herfstgevoel, maar zonder dat je meteen in de winterstand hoeft. In deze blog delen wij 3 lekkere BBQ-recepten waarmee je het seizoen net wat langer doortrekt en je vrienden of familie kunt verrassen met nieuwe smaken.

Lees meer...