•  
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Gegrilde kipvleugels met romige briedip

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Bijgerecht 
  • Barbecue 
  • Niveau: Gemiddeld
  • Gang: bijgerecht 
  • Hoeveelheid: 4 personen
  • Tijd: 35 min bereiden/ 1 uur wachten 
  • Ingrediënten
    • 2 biologische citroenen
    • 4 tenen knoflook
    • 80 ml milde olijfolie
    • 1 eetlepel gedroogde oregano
    • ½ tl cayennepeper
    • 1 kg scharrel kippenvleugels
    • 220 gram Franse roombrie 60+
    • 50 gram yoghurt Griekse stijl 10%
    • 5 gram verse bieslook
    • 4 flesjes Tripel LeFort

Bereiding

  1. Boen en rasp de gele schil van 1 van 2 citroenen en pers 1½ vrucht uit. Snijd de rest in parten. Snijd de knoflook fijn.
  2. Meng de olijfolie met de knoflook, oregano, cayennepeper, het citroensap, -rasp, peper en eventueel zout. Meng de scharrelkippenvleugels met de marinade, dek af en marineer minimaal 1 uur in de koelkast.
  3. Steek de barbecue aan. Haal de kip uit de marinade en gril op de barbecue in ca. 25 min. gaar. Keer regelmatig. Bestrijk halverwege nogmaals met de marinade.
  4. Verwijder ondertussen de korst van de brie en doe 150 g ervan samen met de yoghurt in een kleine hakmolen. Mix in 3-5 min. tot een gladde en luchtige dipsaus. Snijd de rest van de roombrie in kleine blokjes en verdeel over de dip. Snijd de bieslook fijn.
  5. Serveer de kippenvleugels met de briedip, citroenpartjes en bestrooi met de bieslook. Serveer de Tripel LeFort erbij.

Bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1201098/gegrilde-kipvleugels-met-briedip-advertorial

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Kamado Joe vs. GRLLR Kamado – Welke past bij jou?

Barbecueën is meer dan alleen eten maken. Het is de geur van vlees, samen buiten zijn en soms iets nieuws proberen. Als je een kamado zoekt, kom je vaak uit bij Kamado Joe en GRLLR. Beide merken maken goede kamado’s die je helpen om lekkere maaltijden te bereiden en samen van het buiten koken te genieten.

Lees meer...
Witte vis gemarineerd met honing en citroen

Deze witte vis met een marinade van honing en citroen is perfect voor een zomerse avond. De vis is lekker zacht en krijgt een frisse en lichtzoete smaak. Simpel, maar net even anders. Zin in iets lekkers van de BBQ? Lees dan snel verder!

Lees meer...
Garnalen taco's met gegrilde maïs salsa

Deze lekkere garnalen taco’s zijn perfect voor een zomerse avond. De garnalen krijgen op de barbecue een licht geroosterde smaak die heerlijk past bij de zoete knapperige maïs salsa. Een beetje limoen en een snufje chili zorgen voor een frisse en pittige twist. Samen vormen ze een luchtig, smaakvol gerecht dat net even anders is. Zin in iets lekkers van de barbecue dat makkelijk te maken is? Lees dan snel verder

Lees meer...