•  

Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Gegrilde kipvleugels met romige briedip

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Bijgerecht 
  • Barbecue 
  • Niveau: Gemiddeld
  • Gang: bijgerecht 
  • Hoeveelheid: 4 personen
  • Tijd: 35 min bereiden/ 1 uur wachten 
  • Ingrediënten
    • 2 biologische citroenen
    • 4 tenen knoflook
    • 80 ml milde olijfolie
    • 1 eetlepel gedroogde oregano
    • ½ tl cayennepeper
    • 1 kg scharrel kippenvleugels
    • 220 gram Franse roombrie 60+
    • 50 gram yoghurt Griekse stijl 10%
    • 5 gram verse bieslook
    • 4 flesjes Tripel LeFort

Bereiding

  1. Boen en rasp de gele schil van 1 van 2 citroenen en pers 1½ vrucht uit. Snijd de rest in parten. Snijd de knoflook fijn.
  2. Meng de olijfolie met de knoflook, oregano, cayennepeper, het citroensap, -rasp, peper en eventueel zout. Meng de scharrelkippenvleugels met de marinade, dek af en marineer minimaal 1 uur in de koelkast.
  3. Steek de barbecue aan. Haal de kip uit de marinade en gril op de barbecue in ca. 25 min. gaar. Keer regelmatig. Bestrijk halverwege nogmaals met de marinade.
  4. Verwijder ondertussen de korst van de brie en doe 150 g ervan samen met de yoghurt in een kleine hakmolen. Mix in 3-5 min. tot een gladde en luchtige dipsaus. Snijd de rest van de roombrie in kleine blokjes en verdeel over de dip. Snijd de bieslook fijn.
  5. Serveer de kippenvleugels met de briedip, citroenpartjes en bestrooi met de bieslook. Serveer de Tripel LeFort erbij.

Bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1201098/gegrilde-kipvleugels-met-briedip-advertorial

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Garnalen taco's met gegrilde maïs salsa

Deze lekkere garnalen taco’s zijn perfect voor een zomerse avond. De garnalen krijgen op de barbecue een licht geroosterde smaak die heerlijk past bij de zoete knapperige maïs salsa. Een beetje limoen en een snufje chili zorgen voor een frisse en pittige twist. Samen vormen ze een luchtig, smaakvol gerecht dat net even anders is. Zin in iets lekkers van de barbecue dat makkelijk te maken is? Lees dan snel verder

Lees meer...
gerookte zalm met wasabi

Deze verfijnde en smaakvolle gerookte zalm krijgt op de barbecue een subtiele rooksmaak die perfect samengaat met de pittige kick van wasabi. De marinade zorgt voor een frisse, licht pittige twist, zonder de zachte structuur van de zalm te overheersen. Het resultaat is een elegant gerecht met een perfecte balans tussen mild, rokerig en scherp- ideaal voor een zomerse avond met net dat beetje extra flair. Benieuwd naar dit bijzondere BBQ-recept? Lees dan snel verder.

Lees meer...
Shakshuka

Deze shakshuka is perfect voor de warmere dagen die eraan komen. De kruidige tomatensaus en zacht gegaarde eitjes krijgen op de barbecue een heerlijke rokerige smaak. Serveer ‘m met wat vers brood en je hebt een zomerse maaltijd om van te genieten in de tuin of op het balkon. Zin in iets makkelijks, vegetarisch en verrassend van de barbecue? Lees dan snel verder!

Lees meer...