•  
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Shakshuka

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Barbecue 
  • Vegetarisch 
  • Niveau: Makkelijk
  • Gang: Hoofdgerecht
  • Hoeveelheid: 3 personen
  • Tijd: 45 min
  • Ingrediënten
    • 1 el koolzaadolie
    • 1/2 ui
    • 1 chilipeper
    • 1 teentje knoflook
    • 1 rode paprika
    • 1 kleine courgette
    • 2 el tomatenpuree
    • 800 g tomatenblokjes (vers of in blik)
    • 1 tl komijn
    • 1 tl paprikapoeder
    • 1 el kervel, vers gesneden
    • 3 eieren
    • Peper en zout
    • Cayennepeper
    • Suiker

Aan de slag

  1. Snij de ui, paprika’s, chilipeper en courgettes in kleine stukjes. Plet en pers de knoflook. Zet opzij.
  2. Verwarm de barbecue voor op 200 °C met de GBS bakplaat voor directe warmte.
  3. Verhit olie in de plancha en fruit de uien. Zodra ze glazig worden, de paprika's en knoflook toevoegen, kort bakken, en dan de courgettes toevoegen. Roer de tomatenpuree erdoor en voeg de tomaten toe. Breng op smaak met chili, paprika en komijn en laat ongeveer 12 minuten sudderen met het deksel erop. Kruid met zout, peper, cayennepoeder en suiker.
  4. Voeg nu voorzichtig het ene ei na het andere - uiteraard zonder schaal - toe aan de tomatensaus. Maak een klein gaatje in de saus met een lepel en laat de eieren er voorzichtig in glijden.
  5. Sluit het deksel en laat de eieren ongeveer 7 minuten sudderen.
  6. Bestrooi met kervel voor het opdienen.

Bron: https://www.weber.com/NL/nl/recepten/vegetarisch/shakshuka/weber-432623.html

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Late zomer BBQ recepten: de smaken van september op de grill

De zomer is bijna voorbij, maar september heeft vaak nog genoeg warme dagen om lekker buiten te zitten. Het wordt ’s avonds wel sneller fris, maar dat maakt een BBQ juist extra gezellig. Dit is het moment om te koken met producten van het seizoen. Denk aan pompoen, vijgen, appels en maïs: ze geven je gerechten al een beetje een herfstgevoel, maar zonder dat je meteen in de winterstand hoeft. In deze blog delen wij 3 lekkere BBQ-recepten waarmee je het seizoen net wat langer doortrekt en je vrienden of familie kunt verrassen met nieuwe smaken.

Lees meer...
Kamado Joe vs. GRLLR Kamado – Welke past bij jou?

Barbecueën is meer dan alleen eten maken. Het is de geur van vlees, samen buiten zijn en soms iets nieuws proberen. Als je een kamado zoekt, kom je vaak uit bij Kamado Joe en GRLLR. Beide merken maken goede kamado’s die je helpen om lekkere maaltijden te bereiden en samen van het buiten koken te genieten.

Lees meer...
Witte vis gemarineerd met honing en citroen

Deze witte vis met een marinade van honing en citroen is perfect voor een zomerse avond. De vis is lekker zacht en krijgt een frisse en lichtzoete smaak. Simpel, maar net even anders. Zin in iets lekkers van de BBQ? Lees dan snel verder!

Lees meer...