•  

Profiteer van 5% korting op Boretti - Gebruik de code BORETTI5
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Titel van nieuws

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Barbecue 
  • Vegetarisch 
  • Niveau: Makkelijk
  • Gang: Hoofdgerecht
  • Hoeveelheid: 3 personen
  • Tijd: 45 min
  • Ingrediënten
    • 1 el koolzaadolie
    • 1/2 ui
    • 1 chilipeper
    • 1 teentje knoflook
    • 1 rode paprika
    • 1 kleine courgette
    • 2 el tomatenpuree
    • 800 g tomatenblokjes (vers of in blik)
    • 1 tl komijn
    • 1 tl paprikapoeder
    • 1 el kervel, vers gesneden
    • 3 eieren
    • Peper en zout
    • Cayennepeper
    • Suiker

Aan de slag

  1. Snij de ui, paprika’s, chilipeper en courgettes in kleine stukjes. Plet en pers de knoflook. Zet opzij.
  2. Verwarm de barbecue voor op 200 °C met de GBS bakplaat voor directe warmte.
  3. Verhit olie in de plancha en fruit de uien. Zodra ze glazig worden, de paprika's en knoflook toevoegen, kort bakken, en dan de courgettes toevoegen. Roer de tomatenpuree erdoor en voeg de tomaten toe. Breng op smaak met chili, paprika en komijn en laat ongeveer 12 minuten sudderen met het deksel erop. Kruid met zout, peper, cayennepoeder en suiker.
  4. Voeg nu voorzichtig het ene ei na het andere - uiteraard zonder schaal - toe aan de tomatensaus. Maak een klein gaatje in de saus met een lepel en laat de eieren er voorzichtig in glijden.
  5. Sluit het deksel en laat de eieren ongeveer 7 minuten sudderen.
  6. Bestrooi met kervel voor het opdienen.

Bron: https://www.weber.com/NL/nl/recepten/vegetarisch/shakshuka/weber-432623.html

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Gegrilde kipvleugels met romige briedip

Pasen is het perfecte moment om samen te genieten van heerlijke gerechten. Deze gegrilde kipvleugels met een romige briedip zijn een verrassende toevoeging aan je paasmenu. Ze combineren het sappige van kip mat de zachte, volle smaak van gesmolten brie. Ideaal als bijgerecht of als onderdeel van een feestelijke borrelplank!

Lees meer...
BBQ kipkluifjes met butterchickendip

Deze sappige en pittige BBQ-kipkluifjes zijn geïnspireerd op butter chicken. De marinade geeft niet alleen smaak aan de kip, maar dient ook als dip. Zo geniet je van een perfect gebalanceerde combinatie van kruidig en romig, met een heerlijke rokerige touch van de barbecue. Benieuwd naar dit heerlijke recept? Lees dan snel verder 

Lees meer...
Toscaanse T-Bone steak met rucola en citroen

Toscaanse T-Bone steak met rucola en citroen is een smaakvol en stevig gerecht dat perfect is voor de barbecue. De malse steak krijgt een heerlijk rokerige smaak door het grillen, en de pittige rucola en frisse citroen zorgen voor een lekkere balans. De combinatie van het vlees, vuur en verse ingrediënten maken dit gerecht bijzonder. het is eenvoudig te maken, maar toch indrukwekkend

Lees meer...