•  

Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Shakshuka

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Barbecue 
  • Vegetarisch 
  • Niveau: Makkelijk
  • Gang: Hoofdgerecht
  • Hoeveelheid: 3 personen
  • Tijd: 45 min
  • Ingrediënten
    • 1 el koolzaadolie
    • 1/2 ui
    • 1 chilipeper
    • 1 teentje knoflook
    • 1 rode paprika
    • 1 kleine courgette
    • 2 el tomatenpuree
    • 800 g tomatenblokjes (vers of in blik)
    • 1 tl komijn
    • 1 tl paprikapoeder
    • 1 el kervel, vers gesneden
    • 3 eieren
    • Peper en zout
    • Cayennepeper
    • Suiker

Aan de slag

  1. Snij de ui, paprika’s, chilipeper en courgettes in kleine stukjes. Plet en pers de knoflook. Zet opzij.
  2. Verwarm de barbecue voor op 200 °C met de GBS bakplaat voor directe warmte.
  3. Verhit olie in de plancha en fruit de uien. Zodra ze glazig worden, de paprika's en knoflook toevoegen, kort bakken, en dan de courgettes toevoegen. Roer de tomatenpuree erdoor en voeg de tomaten toe. Breng op smaak met chili, paprika en komijn en laat ongeveer 12 minuten sudderen met het deksel erop. Kruid met zout, peper, cayennepoeder en suiker.
  4. Voeg nu voorzichtig het ene ei na het andere - uiteraard zonder schaal - toe aan de tomatensaus. Maak een klein gaatje in de saus met een lepel en laat de eieren er voorzichtig in glijden.
  5. Sluit het deksel en laat de eieren ongeveer 7 minuten sudderen.
  6. Bestrooi met kervel voor het opdienen.

Bron: https://www.weber.com/NL/nl/recepten/vegetarisch/shakshuka/weber-432623.html

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Garnalen taco's met gegrilde maïs salsa

Deze lekkere garnalen taco’s zijn perfect voor een zomerse avond. De garnalen krijgen op de barbecue een licht geroosterde smaak die heerlijk past bij de zoete knapperige maïs salsa. Een beetje limoen en een snufje chili zorgen voor een frisse en pittige twist. Samen vormen ze een luchtig, smaakvol gerecht dat net even anders is. Zin in iets lekkers van de barbecue dat makkelijk te maken is? Lees dan snel verder

Lees meer...
gerookte zalm met wasabi

Deze verfijnde en smaakvolle gerookte zalm krijgt op de barbecue een subtiele rooksmaak die perfect samengaat met de pittige kick van wasabi. De marinade zorgt voor een frisse, licht pittige twist, zonder de zachte structuur van de zalm te overheersen. Het resultaat is een elegant gerecht met een perfecte balans tussen mild, rokerig en scherp- ideaal voor een zomerse avond met net dat beetje extra flair. Benieuwd naar dit bijzondere BBQ-recept? Lees dan snel verder.

Lees meer...
Gegrilde kipvleugels met romige briedip

Pasen is het perfecte moment om samen te genieten van heerlijke gerechten. Deze gegrilde kipvleugels met een romige briedip zijn een verrassende toevoeging aan je paasmenu. Ze combineren het sappige van kip mat de zachte, volle smaak van gesmolten brie. Ideaal als bijgerecht of als onderdeel van een feestelijke borrelplank!

Lees meer...