•  
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Gerookte zalm met wasabi

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Barbecue
  • Niveau: gemiddeld 
  • Gang: Bijgerecht 
  • Hoeveelheid: 4 personen
  • Tijd: 45 min
  • Ingrediënten
    • 4 zalmmoten met huid
    • ½ citroen
    • Zout en peper naar smaak
    • 100 ml crème fraiche
    • 10 g wasabipasta
    • ½ citroen
    • Zout en peper naar smaak

Aan de slag

  1. Laat de Cedar houten plank minimaal 2 uur weken in water.
  2. Leg de zalmmootjes met de huidkant naar beneden op een snijplank.
  3. Rasp de ½ citroen en breng de vis op smaak met citroenrasp, zout en peper.
  4. Pers de resterende ½ van de citroen uit in een schaaltje.
  5. Meng in een kleine kom crème fraiche met wasabipasta en het citroensap en breng op smaak met zout en peper.
  6. Bereid de barbecue voor op directe & indirecte warmte, tot ongeveer 160 °C.
  7. Haal de plank uit het water en plaats hem boven de directe hitte tot hij begint te knetteren en er lichte rook verschijnt.
  8. Verplaats de plank naar de indirecte warmte en leg de gekruide zalm erop met de huidzijde naar beneden.
  9. Sluit het deksel en laat de zalm ongeveer 15 minuten garen of totdat de vis een kerntemperatuur van 55 °C heeft bereikt.
  10. Serveer de zalm met de wasabi saus en een frisse salade. 

Bron: https://www.weber.com/NL/nl/recepten/gerookte-zalm-met-wasabi/weber-2196736.html

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Gas-BBQ in de herfst: snel, warm en gezellig

De herfst is echt een mooi seizoen. De lucht is fris, de bladeren worden rood, geel en oranje en de avonden zijn gezellig. Dat betekent niet dat je je BBQ meteen moet opbergen. Juist nu is een gas-BBQ superhandig. Je steekt hem snel aan, je regelt de temperatuur precies zoals je wilt en hij geeft veel minder rook. Zo kun je lekker buiten koken, zonder gedoe, en je gerechten perfect garen.

Lees meer...
Griezelig genieten: Halloween op de BBQ

Halloween draait om een beetje spanning, een beetje humor en natuurlijk lekker eten. Als de  kinderen op jacht gaan naar snoep, kun jij de BBQ aansteken en iets lekkers op tafel toveren. Want eerlijk: wat is er leuker dan eten dat er een beetje eng uitziet, maar ook nog eens superlekker smaakt?

Of je nu een gasbarbecue, houtskool of kamado gebruikt: met een beetje creativiteit maak je van jouw grill de ster van Halloween. Wij delen twee makkelijke, spannende gerechten die je in een handomdraai maakt en waarmee je sowieso de show steelt bij je gasten.

Lees meer...
Waarom je BBQ onderhouden zo belangrijk is

Een barbecue koop je niet voor één zomer. Het is een investering waar je jarenlang plezier van wilt hebben. Vet, roest en etensresten die achterblijven kunnen je barbecue flink aantasten als je er niks aan doet. Even schoonmaken en beschermen kost misschien wat tijd, maar volgend jaar steek je hem zo weer aan zonder problemen.

Lees meer...