•  
Gebruik code BF25 en ontvang 7,5% korting op het gehele assortiment! - Klik hier!
Bekijk ook onze Super Black Friday deals! - Klik hier!
Bij elke bestelling ontvang je een gratis Black Friday Gift - Klik hier!

Gerookte zalm met wasabi

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Barbecue
  • Niveau: gemiddeld 
  • Gang: Bijgerecht 
  • Hoeveelheid: 4 personen
  • Tijd: 45 min
  • Ingrediënten
    • 4 zalmmoten met huid
    • ½ citroen
    • Zout en peper naar smaak
    • 100 ml crème fraiche
    • 10 g wasabipasta
    • ½ citroen
    • Zout en peper naar smaak

Aan de slag

  1. Laat de Cedar houten plank minimaal 2 uur weken in water.
  2. Leg de zalmmootjes met de huidkant naar beneden op een snijplank.
  3. Rasp de ½ citroen en breng de vis op smaak met citroenrasp, zout en peper.
  4. Pers de resterende ½ van de citroen uit in een schaaltje.
  5. Meng in een kleine kom crème fraiche met wasabipasta en het citroensap en breng op smaak met zout en peper.
  6. Bereid de barbecue voor op directe & indirecte warmte, tot ongeveer 160 °C.
  7. Haal de plank uit het water en plaats hem boven de directe hitte tot hij begint te knetteren en er lichte rook verschijnt.
  8. Verplaats de plank naar de indirecte warmte en leg de gekruide zalm erop met de huidzijde naar beneden.
  9. Sluit het deksel en laat de zalm ongeveer 15 minuten garen of totdat de vis een kerntemperatuur van 55 °C heeft bereikt.
  10. Serveer de zalm met de wasabi saus en een frisse salade. 

Bron: https://www.weber.com/NL/nl/recepten/gerookte-zalm-met-wasabi/weber-2196736.html

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

T-bone steak van de barbecue

Wil je jouw barbecuegerechten naar een hoger niveau tillen zonder uren in de keuken te staan? Deze T-bone steak bewijst hoe simpel het kan zijn om thuis een perfect gegaarde, restaurantwaardige steak te bereiden. Met een krachtige knoflookrub, hoge hitte en een korte, strakke bereiding creëer je een sappige smaakbom die meteen indruk maakt.

Als je in weinig tijd groots wilt koken en je gasten wilt verrassen met een echte klassieker van de grill, dan is dit hét recept om te lezen.

Lees meer...
Sinterklaasrecepten van de BBQ: hartig, zoet en feestelijk

Als Sinterklaas weer in het land is, draait het meestal om chocolade, pepernoten en schuimpjes. Maar wie graag buiten kookt, weet dat je ook in deze tijd van het jaar prima de BBQ kunt aansteken. De geur van houtrook, een warm vuurtje en iets lekkers op het rooster maken de koude avonden juist extra gezellig. Daarom hebben we drie gerechten die perfect passen bij de feestdagen: een hartige gehaktletter, een speculaas-peer cake en gevulde speculaas. Allemaal te maken op de BBQ, maar ook geschikt voor in de oven als het weer even niet meewerkt.

Lees meer...
Winterbarbecue: zo maak je er een warm succes van

De meeste mensen denken bij barbecueën aan lange zomeravonden, maar echte grillliefhebbers weten beter: in de winter is het minstens zo gezellig. De frisse lucht, het knisperende vuur en een warme glühwein in je hand zorgen voor een unieke sfeer. Met een beetje voorbereiding wordt jouw winterbarbecue een traditie waar je elk jaar naar uitkijkt.

In deze blog lees je waarom barbecueën in de winter zo bijzonder is, welke barbecue het meest geschikt is en hoe je ervoor zorgt dat alles soepel verloopt, ook bij kou of sneeuw.

Lees meer...