
(kopie)
- Niveau: gemiddeld
- Gang: Bijgerecht
- Hoeveelheid: 4 personen
- Tijd: 45 min
- Ingrediënten
- 4 zalmmoten met huid
- ½ citroen
- Zout en peper naar smaak
- 100 ml crème fraiche
- 10 g wasabipasta
- ½ citroen
- Zout en peper naar smaak
Aan de slag
- Laat de Cedar houten plank minimaal 2 uur weken in water.
- Leg de zalmmootjes met de huidkant naar beneden op een snijplank.
- Rasp de ½ citroen en breng de vis op smaak met citroenrasp, zout en peper.
- Pers de resterende ½ van de citroen uit in een schaaltje.
- Meng in een kleine kom crème fraiche met wasabipasta en het citroensap en breng op smaak met zout en peper.
- Bereid de barbecue voor op directe & indirecte warmte, tot ongeveer 160 °C.
- Haal de plank uit het water en plaats hem boven de directe hitte tot hij begint te knetteren en er lichte rook verschijnt.
- Verplaats de plank naar de indirecte warmte en leg de gekruide zalm erop met de huidzijde naar beneden.
- Sluit het deksel en laat de zalm ongeveer 15 minuten garen of totdat de vis een kerntemperatuur van 55 °C heeft bereikt.
- Serveer de zalm met de wasabi saus en een frisse salade.
Bron: https://www.weber.com/NL/nl/recepten/gerookte-zalm-met-wasabi/weber-2196736.html
- Niveau: gemiddeld
- Gang: Bijgerecht
- Hoeveelheid: 4 personen
- Tijd: 45 min
- Ingrediënten
- 4 zalmmoten met huid
- ½ citroen
- Zout en peper naar smaak
- 100 ml crème fraiche
- 10 g wasabipasta
- ½ citroen
- Zout en peper naar smaak
Aan de slag
- Laat de Cedar houten plank minimaal 2 uur weken in water.
- Leg de zalmmootjes met de huidkant naar beneden op een snijplank.
- Rasp de ½ citroen en breng de vis op smaak met citroenrasp, zout en peper.
- Pers de resterende ½ van de citroen uit in een schaaltje.
- Meng in een kleine kom crème fraiche met wasabipasta en het citroensap en breng op smaak met zout en peper.
- Bereid de barbecue voor op directe & indirecte warmte, tot ongeveer 160 °C.
- Haal de plank uit het water en plaats hem boven de directe hitte tot hij begint te knetteren en er lichte rook verschijnt.
- Verplaats de plank naar de indirecte warmte en leg de gekruide zalm erop met de huidzijde naar beneden.
- Sluit het deksel en laat de zalm ongeveer 15 minuten garen of totdat de vis een kerntemperatuur van 55 °C heeft bereikt.
- Serveer de zalm met de wasabi saus en een frisse salade.
Bron: https://www.weber.com/NL/nl/recepten/gerookte-zalm-met-wasabi/weber-2196736.html