•  

Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Gerookte zalm met wasabi

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Barbecue
  • Niveau: gemiddeld 
  • Gang: Bijgerecht 
  • Hoeveelheid: 4 personen
  • Tijd: 45 min
  • Ingrediënten
    • 4 zalmmoten met huid
    • ½ citroen
    • Zout en peper naar smaak
    • 100 ml crème fraiche
    • 10 g wasabipasta
    • ½ citroen
    • Zout en peper naar smaak

Aan de slag

  1. Laat de Cedar houten plank minimaal 2 uur weken in water.
  2. Leg de zalmmootjes met de huidkant naar beneden op een snijplank.
  3. Rasp de ½ citroen en breng de vis op smaak met citroenrasp, zout en peper.
  4. Pers de resterende ½ van de citroen uit in een schaaltje.
  5. Meng in een kleine kom crème fraiche met wasabipasta en het citroensap en breng op smaak met zout en peper.
  6. Bereid de barbecue voor op directe & indirecte warmte, tot ongeveer 160 °C.
  7. Haal de plank uit het water en plaats hem boven de directe hitte tot hij begint te knetteren en er lichte rook verschijnt.
  8. Verplaats de plank naar de indirecte warmte en leg de gekruide zalm erop met de huidzijde naar beneden.
  9. Sluit het deksel en laat de zalm ongeveer 15 minuten garen of totdat de vis een kerntemperatuur van 55 °C heeft bereikt.
  10. Serveer de zalm met de wasabi saus en een frisse salade. 

Bron: https://www.weber.com/NL/nl/recepten/gerookte-zalm-met-wasabi/weber-2196736.html

  • Niveau: gemiddeld 
  • Gang: Bijgerecht 
  • Hoeveelheid: 4 personen
  • Tijd: 45 min
  • Ingrediënten
    • 4 zalmmoten met huid
    • ½ citroen
    • Zout en peper naar smaak
    • 100 ml crème fraiche
    • 10 g wasabipasta
    • ½ citroen
    • Zout en peper naar smaak

Aan de slag

  1. Laat de Cedar houten plank minimaal 2 uur weken in water.
  2. Leg de zalmmootjes met de huidkant naar beneden op een snijplank.
  3. Rasp de ½ citroen en breng de vis op smaak met citroenrasp, zout en peper.
  4. Pers de resterende ½ van de citroen uit in een schaaltje.
  5. Meng in een kleine kom crème fraiche met wasabipasta en het citroensap en breng op smaak met zout en peper.
  6. Bereid de barbecue voor op directe & indirecte warmte, tot ongeveer 160 °C.
  7. Haal de plank uit het water en plaats hem boven de directe hitte tot hij begint te knetteren en er lichte rook verschijnt.
  8. Verplaats de plank naar de indirecte warmte en leg de gekruide zalm erop met de huidzijde naar beneden.
  9. Sluit het deksel en laat de zalm ongeveer 15 minuten garen of totdat de vis een kerntemperatuur van 55 °C heeft bereikt.
  10. Serveer de zalm met de wasabi saus en een frisse salade. 

Bron: https://www.weber.com/NL/nl/recepten/gerookte-zalm-met-wasabi/weber-2196736.html

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Garnalen taco's met gegrilde maïs salsa

Deze lekkere garnalen taco’s zijn perfect voor een zomerse avond. De garnalen krijgen op de barbecue een licht geroosterde smaak die heerlijk past bij de zoete knapperige maïs salsa. Een beetje limoen en een snufje chili zorgen voor een frisse en pittige twist. Samen vormen ze een luchtig, smaakvol gerecht dat net even anders is. Zin in iets lekkers van de barbecue dat makkelijk te maken is? Lees dan snel verder

Lees meer...
Shakshuka

Deze shakshuka is perfect voor de warmere dagen die eraan komen. De kruidige tomatensaus en zacht gegaarde eitjes krijgen op de barbecue een heerlijke rokerige smaak. Serveer ‘m met wat vers brood en je hebt een zomerse maaltijd om van te genieten in de tuin of op het balkon. Zin in iets makkelijks, vegetarisch en verrassend van de barbecue? Lees dan snel verder!

Lees meer...
Gegrilde kipvleugels met romige briedip

Pasen is het perfecte moment om samen te genieten van heerlijke gerechten. Deze gegrilde kipvleugels met een romige briedip zijn een verrassende toevoeging aan je paasmenu. Ze combineren het sappige van kip mat de zachte, volle smaak van gesmolten brie. Ideaal als bijgerecht of als onderdeel van een feestelijke borrelplank!

Lees meer...