•  
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Garnalen taco's met gegrilde maïs salsa

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Hoofdgerecht 
  • Barbecue 
  • Zomer 
  • Niveau: Gemiddeld 
  • Gang: Hoofdgerecht 
  • Hoeveelheid: 4-5 personen
  • Tijd: 30 min

Ingrediënten

  • 680g (16/20) garnalen, gepeld en ontdaan van de ingewanden, staarten intact (optioneel)
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • Volkoren of maïstortilla's
  • 2 rijpe maar stevige avocado's, gehalveerd en in plakjes gesneden
  • Partjes limoen
  • Voor het kruidenmengsel:
  • 2 tl zoete paprikapoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • 1/2 tl gedroogde tijm
  • 1/2 tl versgemalen zwarte peper
  • 1/2 tl cayennepeper
  • Voor de mayonaise:
  • 250g mayonaise
  • 1 el vers limoensap
  • 2 tl hete saus, zoals Sriracha
  • Voor de salsa:
  • 2 maiskolven
  • Plantaardige olie
  • 400g cherrytomaten, gehalveerd
  • 1/2 kleine rode peper, gesnipperd
  • 1 jalapeño peper, fijngesneden
  • 2 el fijngehakte verse koriander
  • 1 el vers limoensap
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl zoete paprikapoeder
  • 1/4 tl versgemalen zwarte peper

Aan de slag:

Deze taco's combineren Cajun- en Baja-invloeden, gerold in een frisse en pittige taco. De garnalen zijn bedekt met een Cajun-kruidenmengsel dat een zwartgeblakerd korstje geeft bij het grillen, en dan verpakt in tortilla's met alle benodigdheden voor een vis taco uit het zuiden van Amerika.

Barbecue voorbereiding:

  1. Bereid de barbecue voor op direct grillen op middelhoog vuur (180 tot 230°C). Verwarm een bakplaat en Sear Grate 10 minuten voor (of gebruik Weber's Grill & Bakplaat).

In de keuken:

  1. Meng in een kleine kom de ingrediënten van het kruidenmengsel.
  2. Doe de garnalen in een grote kom en meng ze met de olie en het kruidenmengsel om ze gelijkmatig te bedekken. Laat staan terwijl je de mayo en salsa bereidt.
  3. Meng in een kleine kom de mayo-ingrediënten. Bewaar het in de koelkast tot gebruik.

Op de barbecue:

  1. Olie de maïs licht in. Grill ze op het (Sear Grate) rooster op direct middelhoog vuur met gesloten deksel tot de korrels gelijkmatig verkoold maar niet te zacht zijn. Reken 8 tot 10 minuten, draai zo nodig. Haal ze van het rooster en laat afkoelen. Doe, terwijl de maïs afkoelt, de overige salsa-ingrediënten in een kom. Snijd de korrels van de maïs en roer ze door de salsa.
  2. Olie de bakplaat licht in. Leg de garnalen in porties op de bakplaat en bak ze op middelhoog vuur, met gesloten deksel, tot ze geblakerd en in het midden net ondoorzichtig worden. Reken 4 tot 5 minuten, één keer draaien. Breng over naar een bord en herhaal met de resterende garnalen.
  3. Grill de tortilla's op het (Sear Grate) rooster tot ze licht gemarkeerd en warm zijn, 1 tot 2 minuten.
  4. Schik om te serveren een paar plakjes avocado op een tortilla. Schep er wat van de maïssalsa over. Leg daarop een paar garnalen en een toefje mayo. Garneer met koriander en een kneepje limoen.

Bron: https://www.weber.com/NL/nl/recepten/garnalen-tacos-met-gegrilde-ma%C3%AFs-salsa/weber-2280039.html

 

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Late zomer BBQ recepten: de smaken van september op de grill

De zomer is bijna voorbij, maar september heeft vaak nog genoeg warme dagen om lekker buiten te zitten. Het wordt ’s avonds wel sneller fris, maar dat maakt een BBQ juist extra gezellig. Dit is het moment om te koken met producten van het seizoen. Denk aan pompoen, vijgen, appels en maïs: ze geven je gerechten al een beetje een herfstgevoel, maar zonder dat je meteen in de winterstand hoeft. In deze blog delen wij 3 lekkere BBQ-recepten waarmee je het seizoen net wat langer doortrekt en je vrienden of familie kunt verrassen met nieuwe smaken.

Lees meer...
Kamado Joe vs. GRLLR Kamado – Welke past bij jou?

Barbecueën is meer dan alleen eten maken. Het is de geur van vlees, samen buiten zijn en soms iets nieuws proberen. Als je een kamado zoekt, kom je vaak uit bij Kamado Joe en GRLLR. Beide merken maken goede kamado’s die je helpen om lekkere maaltijden te bereiden en samen van het buiten koken te genieten.

Lees meer...
Witte vis gemarineerd met honing en citroen

Deze witte vis met een marinade van honing en citroen is perfect voor een zomerse avond. De vis is lekker zacht en krijgt een frisse en lichtzoete smaak. Simpel, maar net even anders. Zin in iets lekkers van de BBQ? Lees dan snel verder!

Lees meer...