•  

Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Garnalen taco's met gegrilde maïs salsa

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Hoofdgerecht 
  • Barbecue 
  • Zomer 
  • Niveau: Gemiddeld 
  • Gang: Hoofdgerecht 
  • Hoeveelheid: 4-5 personen
  • Tijd: 30 min

Ingrediënten

  • 680g (16/20) garnalen, gepeld en ontdaan van de ingewanden, staarten intact (optioneel)
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • Volkoren of maïstortilla's
  • 2 rijpe maar stevige avocado's, gehalveerd en in plakjes gesneden
  • Partjes limoen
  • Voor het kruidenmengsel:
  • 2 tl zoete paprikapoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • 1/2 tl gedroogde tijm
  • 1/2 tl versgemalen zwarte peper
  • 1/2 tl cayennepeper
  • Voor de mayonaise:
  • 250g mayonaise
  • 1 el vers limoensap
  • 2 tl hete saus, zoals Sriracha
  • Voor de salsa:
  • 2 maiskolven
  • Plantaardige olie
  • 400g cherrytomaten, gehalveerd
  • 1/2 kleine rode peper, gesnipperd
  • 1 jalapeño peper, fijngesneden
  • 2 el fijngehakte verse koriander
  • 1 el vers limoensap
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl zoete paprikapoeder
  • 1/4 tl versgemalen zwarte peper

Aan de slag:

Deze taco's combineren Cajun- en Baja-invloeden, gerold in een frisse en pittige taco. De garnalen zijn bedekt met een Cajun-kruidenmengsel dat een zwartgeblakerd korstje geeft bij het grillen, en dan verpakt in tortilla's met alle benodigdheden voor een vis taco uit het zuiden van Amerika.

Barbecue voorbereiding:

  1. Bereid de barbecue voor op direct grillen op middelhoog vuur (180 tot 230°C). Verwarm een bakplaat en Sear Grate 10 minuten voor (of gebruik Weber's Grill & Bakplaat).

In de keuken:

  1. Meng in een kleine kom de ingrediënten van het kruidenmengsel.
  2. Doe de garnalen in een grote kom en meng ze met de olie en het kruidenmengsel om ze gelijkmatig te bedekken. Laat staan terwijl je de mayo en salsa bereidt.
  3. Meng in een kleine kom de mayo-ingrediënten. Bewaar het in de koelkast tot gebruik.

Op de barbecue:

  1. Olie de maïs licht in. Grill ze op het (Sear Grate) rooster op direct middelhoog vuur met gesloten deksel tot de korrels gelijkmatig verkoold maar niet te zacht zijn. Reken 8 tot 10 minuten, draai zo nodig. Haal ze van het rooster en laat afkoelen. Doe, terwijl de maïs afkoelt, de overige salsa-ingrediënten in een kom. Snijd de korrels van de maïs en roer ze door de salsa.
  2. Olie de bakplaat licht in. Leg de garnalen in porties op de bakplaat en bak ze op middelhoog vuur, met gesloten deksel, tot ze geblakerd en in het midden net ondoorzichtig worden. Reken 4 tot 5 minuten, één keer draaien. Breng over naar een bord en herhaal met de resterende garnalen.
  3. Grill de tortilla's op het (Sear Grate) rooster tot ze licht gemarkeerd en warm zijn, 1 tot 2 minuten.
  4. Schik om te serveren een paar plakjes avocado op een tortilla. Schep er wat van de maïssalsa over. Leg daarop een paar garnalen en een toefje mayo. Garneer met koriander en een kneepje limoen.

Bron: https://www.weber.com/NL/nl/recepten/garnalen-tacos-met-gegrilde-ma%C3%AFs-salsa/weber-2280039.html

 

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

gerookte zalm met wasabi

Deze verfijnde en smaakvolle gerookte zalm krijgt op de barbecue een subtiele rooksmaak die perfect samengaat met de pittige kick van wasabi. De marinade zorgt voor een frisse, licht pittige twist, zonder de zachte structuur van de zalm te overheersen. Het resultaat is een elegant gerecht met een perfecte balans tussen mild, rokerig en scherp- ideaal voor een zomerse avond met net dat beetje extra flair. Benieuwd naar dit bijzondere BBQ-recept? Lees dan snel verder.

Lees meer...
Shakshuka

Deze shakshuka is perfect voor de warmere dagen die eraan komen. De kruidige tomatensaus en zacht gegaarde eitjes krijgen op de barbecue een heerlijke rokerige smaak. Serveer ‘m met wat vers brood en je hebt een zomerse maaltijd om van te genieten in de tuin of op het balkon. Zin in iets makkelijks, vegetarisch en verrassend van de barbecue? Lees dan snel verder!

Lees meer...
Gegrilde kipvleugels met romige briedip

Pasen is het perfecte moment om samen te genieten van heerlijke gerechten. Deze gegrilde kipvleugels met een romige briedip zijn een verrassende toevoeging aan je paasmenu. Ze combineren het sappige van kip mat de zachte, volle smaak van gesmolten brie. Ideaal als bijgerecht of als onderdeel van een feestelijke borrelplank!

Lees meer...