•  

Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Witte vis gemarineerd met honing en citroen

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Barbecue 
  • Hoofdgerecht
  • Zomer 
  • Niveau: Makkelijk
  • Gang: Hoofdgerecht
  • Hoeveelheid: 4 personen
  • Tijd: 25 min
  • Ingrediënten
    • 800 g witte vis
    • 3 eetlepels limoensap
    • 5 eetlepels honing

Aan de slag 

  1. Laat de cederhouten rookplank in water weken, ongeveer 1 uur lang
  2. Verwijder al de graten van de vis
  3. Kruid de vis met peper en zout en lak hem honing en limoensap
  4. Bereid de barbecue voor op directe warmte bij ca. 150⁰C. Als u een houtskoolbarbecue van 57 cm gebruikt, heeft u 1/3 van de brikettenstarter verlichte Weber briketten nodig.
  5. Plaats de in water geweekte houten plank op het rooster op directe hitte, sluit het deksel en wacht tot je hem hoort sissen.
  6. Draai de plank om, zet ze op indirecte warme en plaats de vis erop.
  7. Grill de vis ongeveer 15 minuten of tot hij een inwendige temperatuur van ongeveer 60⁰C heeft bereikt.
  8. Haal de vis van de barbecue en laat hem ongeveer 5 minuten rusten.

Bron: https://www.weber.com/NL/nl/recepten/witte-vis-gemarineerd-met-honing-en-citroen/weber-432310.html

 

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Garnalen taco's met gegrilde maïs salsa

Deze lekkere garnalen taco’s zijn perfect voor een zomerse avond. De garnalen krijgen op de barbecue een licht geroosterde smaak die heerlijk past bij de zoete knapperige maïs salsa. Een beetje limoen en een snufje chili zorgen voor een frisse en pittige twist. Samen vormen ze een luchtig, smaakvol gerecht dat net even anders is. Zin in iets lekkers van de barbecue dat makkelijk te maken is? Lees dan snel verder

Lees meer...
gerookte zalm met wasabi

Deze verfijnde en smaakvolle gerookte zalm krijgt op de barbecue een subtiele rooksmaak die perfect samengaat met de pittige kick van wasabi. De marinade zorgt voor een frisse, licht pittige twist, zonder de zachte structuur van de zalm te overheersen. Het resultaat is een elegant gerecht met een perfecte balans tussen mild, rokerig en scherp- ideaal voor een zomerse avond met net dat beetje extra flair. Benieuwd naar dit bijzondere BBQ-recept? Lees dan snel verder.

Lees meer...
Shakshuka

Deze shakshuka is perfect voor de warmere dagen die eraan komen. De kruidige tomatensaus en zacht gegaarde eitjes krijgen op de barbecue een heerlijke rokerige smaak. Serveer ‘m met wat vers brood en je hebt een zomerse maaltijd om van te genieten in de tuin of op het balkon. Zin in iets makkelijks, vegetarisch en verrassend van de barbecue? Lees dan snel verder!

Lees meer...