
- Niveau: Makkelijk
- Gang: Hoofdgerecht
- Hoeveelheid: 4 personen
- Tijd: 25 min
- Ingrediënten
- 800 g witte vis
- 3 eetlepels limoensap
- 5 eetlepels honing
Aan de slag
- Laat de cederhouten rookplank in water weken, ongeveer 1 uur lang
- Verwijder al de graten van de vis
- Kruid de vis met peper en zout en lak hem honing en limoensap
- Bereid de barbecue voor op directe warmte bij ca. 150⁰C. Als u een houtskoolbarbecue van 57 cm gebruikt, heeft u 1/3 van de brikettenstarter verlichte Weber briketten nodig.
- Plaats de in water geweekte houten plank op het rooster op directe hitte, sluit het deksel en wacht tot je hem hoort sissen.
- Draai de plank om, zet ze op indirecte warme en plaats de vis erop.
- Grill de vis ongeveer 15 minuten of tot hij een inwendige temperatuur van ongeveer 60⁰C heeft bereikt.
- Haal de vis van de barbecue en laat hem ongeveer 5 minuten rusten.
Bron: https://www.weber.com/NL/nl/recepten/witte-vis-gemarineerd-met-honing-en-citroen/weber-432310.html