•  
Gebruik code BF25 en ontvang 7,5% korting op het gehele assortiment! - Klik hier!
Bekijk ook onze Super Black Friday deals! - Klik hier!
Bij elke bestelling ontvang je een gratis Black Friday Gift - Klik hier!

Shakshuka

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Barbecue 
  • Vegetarisch 
  • Niveau: Makkelijk
  • Gang: Hoofdgerecht
  • Hoeveelheid: 3 personen
  • Tijd: 45 min
  • Ingrediënten
    • 1 el koolzaadolie
    • 1/2 ui
    • 1 chilipeper
    • 1 teentje knoflook
    • 1 rode paprika
    • 1 kleine courgette
    • 2 el tomatenpuree
    • 800 g tomatenblokjes (vers of in blik)
    • 1 tl komijn
    • 1 tl paprikapoeder
    • 1 el kervel, vers gesneden
    • 3 eieren
    • Peper en zout
    • Cayennepeper
    • Suiker

Aan de slag

  1. Snij de ui, paprika’s, chilipeper en courgettes in kleine stukjes. Plet en pers de knoflook. Zet opzij.
  2. Verwarm de barbecue voor op 200 °C met de GBS bakplaat voor directe warmte.
  3. Verhit olie in de plancha en fruit de uien. Zodra ze glazig worden, de paprika's en knoflook toevoegen, kort bakken, en dan de courgettes toevoegen. Roer de tomatenpuree erdoor en voeg de tomaten toe. Breng op smaak met chili, paprika en komijn en laat ongeveer 12 minuten sudderen met het deksel erop. Kruid met zout, peper, cayennepoeder en suiker.
  4. Voeg nu voorzichtig het ene ei na het andere - uiteraard zonder schaal - toe aan de tomatensaus. Maak een klein gaatje in de saus met een lepel en laat de eieren er voorzichtig in glijden.
  5. Sluit het deksel en laat de eieren ongeveer 7 minuten sudderen.
  6. Bestrooi met kervel voor het opdienen.

Bron: https://www.weber.com/NL/nl/recepten/vegetarisch/shakshuka/weber-432623.html

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

T-bone steak van de barbecue

Wil je jouw barbecuegerechten naar een hoger niveau tillen zonder uren in de keuken te staan? Deze T-bone steak bewijst hoe simpel het kan zijn om thuis een perfect gegaarde, restaurantwaardige steak te bereiden. Met een krachtige knoflookrub, hoge hitte en een korte, strakke bereiding creëer je een sappige smaakbom die meteen indruk maakt.

Als je in weinig tijd groots wilt koken en je gasten wilt verrassen met een echte klassieker van de grill, dan is dit hét recept om te lezen.

Lees meer...
Sinterklaasrecepten van de BBQ: hartig, zoet en feestelijk

Als Sinterklaas weer in het land is, draait het meestal om chocolade, pepernoten en schuimpjes. Maar wie graag buiten kookt, weet dat je ook in deze tijd van het jaar prima de BBQ kunt aansteken. De geur van houtrook, een warm vuurtje en iets lekkers op het rooster maken de koude avonden juist extra gezellig. Daarom hebben we drie gerechten die perfect passen bij de feestdagen: een hartige gehaktletter, een speculaas-peer cake en gevulde speculaas. Allemaal te maken op de BBQ, maar ook geschikt voor in de oven als het weer even niet meewerkt.

Lees meer...
Winterbarbecue: zo maak je er een warm succes van

De meeste mensen denken bij barbecueën aan lange zomeravonden, maar echte grillliefhebbers weten beter: in de winter is het minstens zo gezellig. De frisse lucht, het knisperende vuur en een warme glühwein in je hand zorgen voor een unieke sfeer. Met een beetje voorbereiding wordt jouw winterbarbecue een traditie waar je elk jaar naar uitkijkt.

In deze blog lees je waarom barbecueën in de winter zo bijzonder is, welke barbecue het meest geschikt is en hoe je ervoor zorgt dat alles soepel verloopt, ook bij kou of sneeuw.

Lees meer...