•  
Gebruik code BF25 en ontvang 7,5% korting op het gehele assortiment! - Klik hier!
Bekijk ook onze Super Black Friday deals! - Klik hier!
Bij elke bestelling ontvang je een gratis Black Friday Gift - Klik hier!

Spaanse paella

2 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Spaanse gerechten
  • Barbecuerecept
  • Rijstgerechten
  • Niveau: Middel
  • Gang: Hoofdgerecht
  • Hoeveelheid: 4 personen
  • Tijd: 1 uur
  • Ingrediënten
    • 200 gr chorizo worst
    • 1 ui
    • 400 gr kippendijen (in blokjes)
    • 200 gr grote garnalen
    • 20 venusschelpen of kokkels
    • 300 gr paella rijst (of risotto rijst)
    • 200 gr erwtjes (diepvries)
    • 2 paprika's
    • 1 rode peper
    • Snuf gerookte paprikapoeder
    • 1 zakje saffraandraadjes
    • 0.5 blik tomatenblokjes
    • 1 liter kippenbouillon (van bouillonblokjes)
    • 1 citroen
    • verse peterselie
  • Benodigdheden
    • Paellapan

Bereidingswijze

  1. Snijd de chorizo in stukjes en bak ze in een grote paella- of wokpan zonder olie. Haal de chorizo uit de pan zodra deze knapperig is geworden en laat de stukjes uitlekken, maar laat het vrijgekomen vet in de pan achter.
  2. Voeg de kipblokjes toe aan de pan en bak ze tot ze rondom lichtbruin zijn, maar nog niet volledig gaar.
  3. Als je rauwe garnalen gebruikt, kun je deze kort meebakken met de kip.
  4. Doe de blokjes paprika, ui en rode peper in de pan en roerbak ze kort mee.
  5. Voeg de rijst toe en roer alles goed door.
  6. Los de saffraan op in de bouillon.
  7. Voeg de tomatenblokjes en paprikapoeder toe aan het mengsel en schep er vervolgens twee soeplepels bouillon bij. Roer door totdat de rijst de bouillon heeft opgenomen. Blijf dit proces herhalen totdat de rijst bijna gaar is, wat ongeveer 18 minuten duurt. Mogelijk houd je wat bouillon over.
  8. Halverwege het kookproces voeg je de bevroren erwtjes, gebakken chorizo en venusschelpen toe, en laat deze garen in de paella. Dek de pan indien mogelijk af of sluit de Big Green Egg. Als je voorgekookte garnalen gebruikt, voeg deze dan tegelijk met de erwtjes en schelpen toe zodat ze goed opwarmen.
  9. Proef de paella en breng indien nodig op smaak met wat peper, zout of een pittige toevoeging.
  10. Besprenkel de paella voor het serveren met wat citroensap en garneer met schijfjes citroen en peterselie.
  11. Serveer de paella met brood en aioli.

Tip! In plaats van venusschelpen of kokkels kun je ook mosselen gebruiken. Zorg ervoor dat de pan goed kan worden afgedekt, zodat de schelpen kunnen openen.

Bron: https://www.leukerecepten.nl/recepten/paella-kip-en-gambas/

Populaire producten

Bezoek de webshop

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

T-bone steak van de barbecue

Wil je jouw barbecuegerechten naar een hoger niveau tillen zonder uren in de keuken te staan? Deze T-bone steak bewijst hoe simpel het kan zijn om thuis een perfect gegaarde, restaurantwaardige steak te bereiden. Met een krachtige knoflookrub, hoge hitte en een korte, strakke bereiding creëer je een sappige smaakbom die meteen indruk maakt.

Als je in weinig tijd groots wilt koken en je gasten wilt verrassen met een echte klassieker van de grill, dan is dit hét recept om te lezen.

Lees meer...
Sinterklaasrecepten van de BBQ: hartig, zoet en feestelijk

Als Sinterklaas weer in het land is, draait het meestal om chocolade, pepernoten en schuimpjes. Maar wie graag buiten kookt, weet dat je ook in deze tijd van het jaar prima de BBQ kunt aansteken. De geur van houtrook, een warm vuurtje en iets lekkers op het rooster maken de koude avonden juist extra gezellig. Daarom hebben we drie gerechten die perfect passen bij de feestdagen: een hartige gehaktletter, een speculaas-peer cake en gevulde speculaas. Allemaal te maken op de BBQ, maar ook geschikt voor in de oven als het weer even niet meewerkt.

Lees meer...
Winterbarbecue: zo maak je er een warm succes van

De meeste mensen denken bij barbecueën aan lange zomeravonden, maar echte grillliefhebbers weten beter: in de winter is het minstens zo gezellig. De frisse lucht, het knisperende vuur en een warme glühwein in je hand zorgen voor een unieke sfeer. Met een beetje voorbereiding wordt jouw winterbarbecue een traditie waar je elk jaar naar uitkijkt.

In deze blog lees je waarom barbecueën in de winter zo bijzonder is, welke barbecue het meest geschikt is en hoe je ervoor zorgt dat alles soepel verloopt, ook bij kou of sneeuw.

Lees meer...