•  
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Spaanse paella

2 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Spaanse gerechten
  • Barbecuerecept
  • Rijstgerechten
  • Niveau: Middel
  • Gang: Hoofdgerecht
  • Hoeveelheid: 4 personen
  • Tijd: 1 uur
  • Ingrediënten
    • 200 gr chorizo worst
    • 1 ui
    • 400 gr kippendijen (in blokjes)
    • 200 gr grote garnalen
    • 20 venusschelpen of kokkels
    • 300 gr paella rijst (of risotto rijst)
    • 200 gr erwtjes (diepvries)
    • 2 paprika's
    • 1 rode peper
    • Snuf gerookte paprikapoeder
    • 1 zakje saffraandraadjes
    • 0.5 blik tomatenblokjes
    • 1 liter kippenbouillon (van bouillonblokjes)
    • 1 citroen
    • verse peterselie
  • Benodigdheden
    • Paellapan

Bereidingswijze

  1. Snijd de chorizo in stukjes en bak ze in een grote paella- of wokpan zonder olie. Haal de chorizo uit de pan zodra deze knapperig is geworden en laat de stukjes uitlekken, maar laat het vrijgekomen vet in de pan achter.
  2. Voeg de kipblokjes toe aan de pan en bak ze tot ze rondom lichtbruin zijn, maar nog niet volledig gaar.
  3. Als je rauwe garnalen gebruikt, kun je deze kort meebakken met de kip.
  4. Doe de blokjes paprika, ui en rode peper in de pan en roerbak ze kort mee.
  5. Voeg de rijst toe en roer alles goed door.
  6. Los de saffraan op in de bouillon.
  7. Voeg de tomatenblokjes en paprikapoeder toe aan het mengsel en schep er vervolgens twee soeplepels bouillon bij. Roer door totdat de rijst de bouillon heeft opgenomen. Blijf dit proces herhalen totdat de rijst bijna gaar is, wat ongeveer 18 minuten duurt. Mogelijk houd je wat bouillon over.
  8. Halverwege het kookproces voeg je de bevroren erwtjes, gebakken chorizo en venusschelpen toe, en laat deze garen in de paella. Dek de pan indien mogelijk af of sluit de Big Green Egg. Als je voorgekookte garnalen gebruikt, voeg deze dan tegelijk met de erwtjes en schelpen toe zodat ze goed opwarmen.
  9. Proef de paella en breng indien nodig op smaak met wat peper, zout of een pittige toevoeging.
  10. Besprenkel de paella voor het serveren met wat citroensap en garneer met schijfjes citroen en peterselie.
  11. Serveer de paella met brood en aioli.

Tip! In plaats van venusschelpen of kokkels kun je ook mosselen gebruiken. Zorg ervoor dat de pan goed kan worden afgedekt, zodat de schelpen kunnen openen.

Bron: https://www.leukerecepten.nl/recepten/paella-kip-en-gambas/

Populaire producten

Bezoek de webshop

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Witte vis gemarineerd met honing en citroen

Deze witte vis met een marinade van honing en citroen is perfect voor een zomerse avond. De vis is lekker zacht en krijgt een frisse en lichtzoete smaak. Simpel, maar net even anders. Zin in iets lekkers van de BBQ? Lees dan snel verder!

Lees meer...
Garnalen taco's met gegrilde maïs salsa

Deze lekkere garnalen taco’s zijn perfect voor een zomerse avond. De garnalen krijgen op de barbecue een licht geroosterde smaak die heerlijk past bij de zoete knapperige maïs salsa. Een beetje limoen en een snufje chili zorgen voor een frisse en pittige twist. Samen vormen ze een luchtig, smaakvol gerecht dat net even anders is. Zin in iets lekkers van de barbecue dat makkelijk te maken is? Lees dan snel verder

Lees meer...
gerookte zalm met wasabi

Deze verfijnde en smaakvolle gerookte zalm krijgt op de barbecue een subtiele rooksmaak die perfect samengaat met de pittige kick van wasabi. De marinade zorgt voor een frisse, licht pittige twist, zonder de zachte structuur van de zalm te overheersen. Het resultaat is een elegant gerecht met een perfecte balans tussen mild, rokerig en scherp- ideaal voor een zomerse avond met net dat beetje extra flair. Benieuwd naar dit bijzondere BBQ-recept? Lees dan snel verder.

Lees meer...