•  
Gebruik code BF25 en ontvang 7,5% korting op het gehele assortiment! - Klik hier!
Bekijk ook onze Super Black Friday deals! - Klik hier!
Bij elke bestelling ontvang je een gratis Black Friday Gift - Klik hier!

Picanha Steak met gebakken Paddenstoelen en Vinaigrette met Rode Wijn saus

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Rundvlees
  • Winterrecept
  • Diner
  • Niveau: Gemiddeld
  • Gang: Hoofdgerecht
  • Hoeveelheid: 4 personen
  • Tijd: 45 minuten
  • Ingrediënten
    • 4 runderpicanha steaks van elk ongeveer 170 gr en 3 centimeter dik
    • Extra vergine olijfolie
    • Zeezout
    • Versgemalen zwarte peper
    • 3 dikke plakken bacon, in blokjes van 6 mm gesneden
    • 40 ml fijngesneden rode ui
  • Voor de vinaigrettesaus
    • 60 ml extra vierge olijfolie
    • 3 el rode wijnazijn
    • 2 tl dijonmosterd
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • ½ tl zeezout
    • ¼ tl versgemalen zwarte peper
    • 225 gr champignons, zonder steel, elk in kwarten gesneden
    • 2 el fijngehakte verse bieslook
  • Benodigdheden
    • Weber Connect Smart Grilling Hub

Bereidingswijze

  1. Bestrijk de steaks aan beide kanten met olie en breng op smaak met peper en zout. Laat de steaks 15 tot 30 minuten op kamertemperatuur komen voordat je ze grilt. 
  2. Bereid de barbecue voor op directe hitte op hoge temperatuur (230° tot 290 °C) en middelhoge temperatuur (180° tot 230 °C), en verwarm de Deluxe Grillpan voor. 
  3. Bak het spek en de ui in een koekenpan op middelhoog vuur op het fornuis tot het spek knapperig is, ongeveer 6-8 minuten. Roer af en toe en zet de pan daarna opzij. 
  4. Klop de ingrediënten voor de vinaigrettesaus met een garde tot een glad mengsel. Doe de champignons in een middelgrote kom, voeg 60 ml van de vinaigrettesaus toe en meng goed. Bewaar de rest van de vinaigrettesaus voor later. 
  5. Maak de grillroosters schoon. Gril de steaks met het deksel gesloten op directe hoge hitte, 8 tot 10 minuten voor medium-rare, en draai ze een of twee keer om. Haal de steaks van de barbecue en laat ze 3 tot 5 minuten rusten. 
  6. Leg tijdens het grillen van de steaks de champignons in een enkele laag in de grillpan en gril ze met gesloten deksel op middelhoog vuur gedurende 6 tot 8 minuten, tot ze goudbruin en zacht zijn. Draai ze een of twee keer om. Haal de champignons van de grill wanneer ze een mooie donkere kleur aan de onderkant hebben.
  7. Doe de champignons samen met het spek en de ui in de koekenpan en verwarm alles 1 minuut op middelhoog vuur. Roer regelmatig en voeg de bieslook toe. Meng goed. 
  8. Serveer de steaks warm met de champignonsaus. Klop de resterende vinaigrettesaus los en voeg desgewenst een beetje toe aan elke steak.

Bron: https://www.weber.com/NL/nl/recepten/rund/picanha-steak-met-gebakken-paddenstoelen-en-vinaigrette-met-rode-wijn-saus/weber-2286239.html

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

T-bone steak van de barbecue

Wil je jouw barbecuegerechten naar een hoger niveau tillen zonder uren in de keuken te staan? Deze T-bone steak bewijst hoe simpel het kan zijn om thuis een perfect gegaarde, restaurantwaardige steak te bereiden. Met een krachtige knoflookrub, hoge hitte en een korte, strakke bereiding creëer je een sappige smaakbom die meteen indruk maakt.

Als je in weinig tijd groots wilt koken en je gasten wilt verrassen met een echte klassieker van de grill, dan is dit hét recept om te lezen.

Lees meer...
Sinterklaasrecepten van de BBQ: hartig, zoet en feestelijk

Als Sinterklaas weer in het land is, draait het meestal om chocolade, pepernoten en schuimpjes. Maar wie graag buiten kookt, weet dat je ook in deze tijd van het jaar prima de BBQ kunt aansteken. De geur van houtrook, een warm vuurtje en iets lekkers op het rooster maken de koude avonden juist extra gezellig. Daarom hebben we drie gerechten die perfect passen bij de feestdagen: een hartige gehaktletter, een speculaas-peer cake en gevulde speculaas. Allemaal te maken op de BBQ, maar ook geschikt voor in de oven als het weer even niet meewerkt.

Lees meer...
Winterbarbecue: zo maak je er een warm succes van

De meeste mensen denken bij barbecueën aan lange zomeravonden, maar echte grillliefhebbers weten beter: in de winter is het minstens zo gezellig. De frisse lucht, het knisperende vuur en een warme glühwein in je hand zorgen voor een unieke sfeer. Met een beetje voorbereiding wordt jouw winterbarbecue een traditie waar je elk jaar naar uitkijkt.

In deze blog lees je waarom barbecueën in de winter zo bijzonder is, welke barbecue het meest geschikt is en hoe je ervoor zorgt dat alles soepel verloopt, ook bij kou of sneeuw.

Lees meer...