•  
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Picanha Steak met gebakken Paddenstoelen en Vinaigrette met Rode Wijn saus

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Rundvlees
  • Winterrecept
  • Diner
  • Niveau: Gemiddeld
  • Gang: Hoofdgerecht
  • Hoeveelheid: 4 personen
  • Tijd: 45 minuten
  • Ingrediënten
    • 4 runderpicanha steaks van elk ongeveer 170 gr en 3 centimeter dik
    • Extra vergine olijfolie
    • Zeezout
    • Versgemalen zwarte peper
    • 3 dikke plakken bacon, in blokjes van 6 mm gesneden
    • 40 ml fijngesneden rode ui
  • Voor de vinaigrettesaus
    • 60 ml extra vierge olijfolie
    • 3 el rode wijnazijn
    • 2 tl dijonmosterd
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • ½ tl zeezout
    • ¼ tl versgemalen zwarte peper
    • 225 gr champignons, zonder steel, elk in kwarten gesneden
    • 2 el fijngehakte verse bieslook
  • Benodigdheden
    • Weber Connect Smart Grilling Hub

Bereidingswijze

  1. Bestrijk de steaks aan beide kanten met olie en breng op smaak met peper en zout. Laat de steaks 15 tot 30 minuten op kamertemperatuur komen voordat je ze grilt. 
  2. Bereid de barbecue voor op directe hitte op hoge temperatuur (230° tot 290 °C) en middelhoge temperatuur (180° tot 230 °C), en verwarm de Deluxe Grillpan voor. 
  3. Bak het spek en de ui in een koekenpan op middelhoog vuur op het fornuis tot het spek knapperig is, ongeveer 6-8 minuten. Roer af en toe en zet de pan daarna opzij. 
  4. Klop de ingrediënten voor de vinaigrettesaus met een garde tot een glad mengsel. Doe de champignons in een middelgrote kom, voeg 60 ml van de vinaigrettesaus toe en meng goed. Bewaar de rest van de vinaigrettesaus voor later. 
  5. Maak de grillroosters schoon. Gril de steaks met het deksel gesloten op directe hoge hitte, 8 tot 10 minuten voor medium-rare, en draai ze een of twee keer om. Haal de steaks van de barbecue en laat ze 3 tot 5 minuten rusten. 
  6. Leg tijdens het grillen van de steaks de champignons in een enkele laag in de grillpan en gril ze met gesloten deksel op middelhoog vuur gedurende 6 tot 8 minuten, tot ze goudbruin en zacht zijn. Draai ze een of twee keer om. Haal de champignons van de grill wanneer ze een mooie donkere kleur aan de onderkant hebben.
  7. Doe de champignons samen met het spek en de ui in de koekenpan en verwarm alles 1 minuut op middelhoog vuur. Roer regelmatig en voeg de bieslook toe. Meng goed. 
  8. Serveer de steaks warm met de champignonsaus. Klop de resterende vinaigrettesaus los en voeg desgewenst een beetje toe aan elke steak.

Bron: https://www.weber.com/NL/nl/recepten/rund/picanha-steak-met-gebakken-paddenstoelen-en-vinaigrette-met-rode-wijn-saus/weber-2286239.html

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Witte vis gemarineerd met honing en citroen

Deze witte vis met een marinade van honing en citroen is perfect voor een zomerse avond. De vis is lekker zacht en krijgt een frisse en lichtzoete smaak. Simpel, maar net even anders. Zin in iets lekkers van de BBQ? Lees dan snel verder!

Lees meer...
Garnalen taco's met gegrilde maïs salsa

Deze lekkere garnalen taco’s zijn perfect voor een zomerse avond. De garnalen krijgen op de barbecue een licht geroosterde smaak die heerlijk past bij de zoete knapperige maïs salsa. Een beetje limoen en een snufje chili zorgen voor een frisse en pittige twist. Samen vormen ze een luchtig, smaakvol gerecht dat net even anders is. Zin in iets lekkers van de barbecue dat makkelijk te maken is? Lees dan snel verder

Lees meer...
gerookte zalm met wasabi

Deze verfijnde en smaakvolle gerookte zalm krijgt op de barbecue een subtiele rooksmaak die perfect samengaat met de pittige kick van wasabi. De marinade zorgt voor een frisse, licht pittige twist, zonder de zachte structuur van de zalm te overheersen. Het resultaat is een elegant gerecht met een perfecte balans tussen mild, rokerig en scherp- ideaal voor een zomerse avond met net dat beetje extra flair. Benieuwd naar dit bijzondere BBQ-recept? Lees dan snel verder.

Lees meer...