•  
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Dit recept voor gekruide kalkoenborst staat garant voor een gezellige en afwisselende barbecue-avond. Dit hoofdgerecht is zeker leuk om een keer uit te proberen. Je zult gegarandeerd genieten!

Gekruide kalkoenborst

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Barbecuerecept
  • Gevogelte
  • Hoofdgerecht
  • Niveau: Gemiddeld
  • Gang: Hoofdgerecht
  • Hoeveelheid: 5 à 6 personen
  • Tijd: 1,5 uur
  • Ingrediënten
    • 1 hele kalkoenborst zonder been (met vel), ongeveer 1 kilo
    • 240 ml vers sinaasappelsap
    • 120 ml kippenbouillon
    • 1 sinaasappel, in plakjes gesneden
    • 1/2 citroen, in plakjes gesneden
  • Voor de rub
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt of geperst
    • 2 el extra vergine olijfolie
    • 2 tl zout
    • 1 tl bruine suiker
    • 1 tl gemalen komijn
    • 1/2 tl zoete paprikapoeder
    • 1/2 tl chilipoeder
    • 1/2 tl versgemalen zwarte peper
  • Benodigdheden
    • Vleeshouder
    • Aluminium lekbakje
    • Thermometer

Bereidingswijze

  1. Meng in een kleine kom alle ingrediënten voor de rub.
  2. Dep de kalkoenborst droog met keukenpapier. Wrijf de kalkoen aan alle kanten en onder de huid in met de rub. Bind de kalkoen vast met slagerstouw om een gelijkmatig braadstuk te creëren voor gelijkmatig grillen. Dek af en zet minstens 3 uur of maximaal 24 uur in de koelkast. Haal 30 minuten voor het grillen uit de koelkast.
  3. Plaats de vleeshouder in de aluminium lekbak en voeg hierin het sinaasappelsap, de kippenbouillon, de sinaasappels en de citroenen toe. Leg de kalkoenborst met de huid naar boven op de vleeshouder.
  4. Bereid de barbecue voor op indirect grillen op matig vuur (180° tot 230°C).
  5. Borstel de grillroosters schoon. Plaats de lekbak met hierin de vleeshouder met de kalkoenborst op het rooster boven indirect matig vuur. Sluit het deksel en bak tot een thermometer die in het dikste deel van het vlees wordt gestoken 71° tot 74°C aangeeft. Reken ongeveer 60 tot 75 minuten en bedruip het vlees ongeveer elke 20 minuten met het braadvocht uit de lekbak.
  6. Haal de kalkoen van de barbecue en laat hem 10 minuten rusten op kamertemperatuur, binnen. Snijd de kalkoen kruiselings in plakken. Leg de plakken op een schaal en serveer met het braadvocht en het fruit.

Bron: https://www.weber.com/

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Winterbarbecue: zo maak je er een warm succes van

De meeste mensen denken bij barbecueën aan lange zomeravonden, maar echte grillliefhebbers weten beter: in de winter is het minstens zo gezellig. De frisse lucht, het knisperende vuur en een warme glühwein in je hand zorgen voor een unieke sfeer. Met een beetje voorbereiding wordt jouw winterbarbecue een traditie waar je elk jaar naar uitkijkt.

In deze blog lees je waarom barbecueën in de winter zo bijzonder is, welke barbecue het meest geschikt is en hoe je ervoor zorgt dat alles soepel verloopt, ook bij kou of sneeuw.

Lees meer...
Gas-BBQ in de herfst: snel, warm en gezellig

De herfst is echt een mooi seizoen. De lucht is fris, de bladeren worden rood, geel en oranje en de avonden zijn gezellig. Dat betekent niet dat je je BBQ meteen moet opbergen. Juist nu is een gas-BBQ superhandig. Je steekt hem snel aan, je regelt de temperatuur precies zoals je wilt en hij geeft veel minder rook. Zo kun je lekker buiten koken, zonder gedoe, en je gerechten perfect garen.

Lees meer...
Griezelig genieten: Halloween op de BBQ

Halloween draait om een beetje spanning, een beetje humor en natuurlijk lekker eten. Als de  kinderen op jacht gaan naar snoep, kun jij de BBQ aansteken en iets lekkers op tafel toveren. Want eerlijk: wat is er leuker dan eten dat er een beetje eng uitziet, maar ook nog eens superlekker smaakt?

Of je nu een gasbarbecue, houtskool of kamado gebruikt: met een beetje creativiteit maak je van jouw grill de ster van Halloween. Wij delen twee makkelijke, spannende gerechten die je in een handomdraai maakt en waarmee je sowieso de show steelt bij je gasten.

Lees meer...