•  
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Knolselderij aan het spit

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Barbecuerecept
  • Vegetarische recepten
  • Groenten recepten
  • Niveau: Makkelijk
  • Gang: Bijgerecht
  • Hoeveelheid: 4 personen
  • Tijd: 2,5 uur
  • Ingrediënten
    • 1 knolselderij
    • 5 eetlepels zonnebloemolie
    • 2 eetlepels shoarmakruiden
    • 1 ui
    • 4 eetlepels rode wijnazijn
    • 1/2 eetlepel suiker
    • 2 tomaten
    • 1/2 komkommer
    • 1 rode ui
    • zout
    • peper
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 4 grote pitabroodjes
  • Voor de knoflooksaus
    • 4 eetlepels kwark
    • 1 eetlepel mayonaise
    • 1 teen knoflook fijngehakt
    • 1 klein handje verse fijngesneden peterselie
    • 1 eetlepel citroensap

Bereidingswijze

  1. Bereid jouw barbecue voor op 150 °C direct en breng een pan water aan de kook. Schil ondertussen de knolselderij in plakken van één centimeter en leg de knolselderij plakken 7 tot 10 minuten in het kokende water. Laat ze daarna even afkoelen.
  2. Als de knolselderij is afgekoeld, meng je de zonnebloemolie met de shoarma kruiden. Met het grootste gedeelte smeer je de knolselderij in, de rest gebruik je tijdens het grillen om te bestrijken. Halveer de ui en schuif de bolle kant aan het spit. Rijg vervolgens de plakken knolselderij aan het spit en eindig weer met de andere helft van de ui die je met de snijkant richting knolselderij schuift.
  3. Grill de knolselderij 1,5 á 2 uur aan het spit, zodat deze kan garen en karamelliseren en bestrijk om het half uur met wat mengsel van de shoarmakruiden en zonnebloemolie.
  4. Verwarm intussen de rode wijnazijn met de suiker tot deze is opgenomen in de azijn en laat wat afkoelen. Snijd de tomaten en komkommer in blokjes, halveer de rode ui en snijd de helft in dunne plakken. Meng de tomaten, komkommer en ui met het azijn-suiker mengsel en bestrooi met wat zout, en peper. Schenk de olijfolie erbij en roer goed door.
  5. Meng de kwark met de mayonaise, knoflook, peterselie en het citroensap voor een lekkere knoflooksaus.
  6. Leg de pitabroodjes even op de barbecue, op 150 °C indirect, totdat ze lichtbruin zijn. Halveer de broodjes. Haal een mes langs de knolselderij en vul de broodjes hiermee. Top af met de tomaten-komkommer salade en de knoflooksaus. Indien gewenst kun je na de eerste keer dat je het mes langs de knolselderij hebt gehaald het spit weer terughangen om de rest nog even verder te laten karamelliseren.

Bron: https://thebastard.com/recepten/knolselderij-aan-het-spit/

Populaire producten

Bezoek de webshop

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Griezelig genieten: Halloween op de BBQ

Halloween draait om een beetje spanning, een beetje humor en natuurlijk lekker eten. Als de  kinderen op jacht gaan naar snoep, kun jij de BBQ aansteken en iets lekkers op tafel toveren. Want eerlijk: wat is er leuker dan eten dat er een beetje eng uitziet, maar ook nog eens superlekker smaakt?

Of je nu een gasbarbecue, houtskool of kamado gebruikt: met een beetje creativiteit maak je van jouw grill de ster van Halloween. Wij delen twee makkelijke, spannende gerechten die je in een handomdraai maakt en waarmee je sowieso de show steelt bij je gasten.

Lees meer...
Waarom je BBQ onderhouden zo belangrijk is

Een barbecue koop je niet voor één zomer. Het is een investering waar je jarenlang plezier van wilt hebben. Vet, roest en etensresten die achterblijven kunnen je barbecue flink aantasten als je er niks aan doet. Even schoonmaken en beschermen kost misschien wat tijd, maar volgend jaar steek je hem zo weer aan zonder problemen.

Lees meer...
Late zomer BBQ recepten: de smaken van september op de grill

De zomer is bijna voorbij, maar september heeft vaak nog genoeg warme dagen om lekker buiten te zitten. Het wordt ’s avonds wel sneller fris, maar dat maakt een BBQ juist extra gezellig. Dit is het moment om te koken met producten van het seizoen. Denk aan pompoen, vijgen, appels en maïs: ze geven je gerechten al een beetje een herfstgevoel, maar zonder dat je meteen in de winterstand hoeft. In deze blog delen wij 3 lekkere BBQ-recepten waarmee je het seizoen net wat langer doortrekt en je vrienden of familie kunt verrassen met nieuwe smaken.

Lees meer...