•  
Bekijk ook onze December deals! - Klik hier!

Knolselderij aan het spit

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Barbecuerecept
  • Vegetarische recepten
  • Groenten recepten
  • Niveau: Makkelijk
  • Gang: Bijgerecht
  • Hoeveelheid: 4 personen
  • Tijd: 2,5 uur
  • Ingrediënten
    • 1 knolselderij
    • 5 eetlepels zonnebloemolie
    • 2 eetlepels shoarmakruiden
    • 1 ui
    • 4 eetlepels rode wijnazijn
    • 1/2 eetlepel suiker
    • 2 tomaten
    • 1/2 komkommer
    • 1 rode ui
    • zout
    • peper
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 4 grote pitabroodjes
  • Voor de knoflooksaus
    • 4 eetlepels kwark
    • 1 eetlepel mayonaise
    • 1 teen knoflook fijngehakt
    • 1 klein handje verse fijngesneden peterselie
    • 1 eetlepel citroensap

Bereidingswijze

  1. Bereid jouw barbecue voor op 150 °C direct en breng een pan water aan de kook. Schil ondertussen de knolselderij in plakken van één centimeter en leg de knolselderij plakken 7 tot 10 minuten in het kokende water. Laat ze daarna even afkoelen.
  2. Als de knolselderij is afgekoeld, meng je de zonnebloemolie met de shoarma kruiden. Met het grootste gedeelte smeer je de knolselderij in, de rest gebruik je tijdens het grillen om te bestrijken. Halveer de ui en schuif de bolle kant aan het spit. Rijg vervolgens de plakken knolselderij aan het spit en eindig weer met de andere helft van de ui die je met de snijkant richting knolselderij schuift.
  3. Grill de knolselderij 1,5 á 2 uur aan het spit, zodat deze kan garen en karamelliseren en bestrijk om het half uur met wat mengsel van de shoarmakruiden en zonnebloemolie.
  4. Verwarm intussen de rode wijnazijn met de suiker tot deze is opgenomen in de azijn en laat wat afkoelen. Snijd de tomaten en komkommer in blokjes, halveer de rode ui en snijd de helft in dunne plakken. Meng de tomaten, komkommer en ui met het azijn-suiker mengsel en bestrooi met wat zout, en peper. Schenk de olijfolie erbij en roer goed door.
  5. Meng de kwark met de mayonaise, knoflook, peterselie en het citroensap voor een lekkere knoflooksaus.
  6. Leg de pitabroodjes even op de barbecue, op 150 °C indirect, totdat ze lichtbruin zijn. Halveer de broodjes. Haal een mes langs de knolselderij en vul de broodjes hiermee. Top af met de tomaten-komkommer salade en de knoflooksaus. Indien gewenst kun je na de eerste keer dat je het mes langs de knolselderij hebt gehaald het spit weer terughangen om de rest nog even verder te laten karamelliseren.

Bron: https://thebastard.com/recepten/knolselderij-aan-het-spit/

Populaire producten

Bezoek de webshop

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

T-bone steak van de barbecue

Wil je jouw barbecuegerechten naar een hoger niveau tillen zonder uren in de keuken te staan? Deze T-bone steak bewijst hoe simpel het kan zijn om thuis een perfect gegaarde, restaurantwaardige steak te bereiden. Met een krachtige knoflookrub, hoge hitte en een korte, strakke bereiding creëer je een sappige smaakbom die meteen indruk maakt.

Als je in weinig tijd groots wilt koken en je gasten wilt verrassen met een echte klassieker van de grill, dan is dit hét recept om te lezen.

Lees meer...
Sinterklaasrecepten van de BBQ: hartig, zoet en feestelijk

Als Sinterklaas weer in het land is, draait het meestal om chocolade, pepernoten en schuimpjes. Maar wie graag buiten kookt, weet dat je ook in deze tijd van het jaar prima de BBQ kunt aansteken. De geur van houtrook, een warm vuurtje en iets lekkers op het rooster maken de koude avonden juist extra gezellig. Daarom hebben we drie gerechten die perfect passen bij de feestdagen: een hartige gehaktletter, een speculaas-peer cake en gevulde speculaas. Allemaal te maken op de BBQ, maar ook geschikt voor in de oven als het weer even niet meewerkt.

Lees meer...
Winterbarbecue: zo maak je er een warm succes van

De meeste mensen denken bij barbecueën aan lange zomeravonden, maar echte grillliefhebbers weten beter: in de winter is het minstens zo gezellig. De frisse lucht, het knisperende vuur en een warme glühwein in je hand zorgen voor een unieke sfeer. Met een beetje voorbereiding wordt jouw winterbarbecue een traditie waar je elk jaar naar uitkijkt.

In deze blog lees je waarom barbecueën in de winter zo bijzonder is, welke barbecue het meest geschikt is en hoe je ervoor zorgt dat alles soepel verloopt, ook bij kou of sneeuw.

Lees meer...