•  
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Buikspek van de BBQ met ananassaus

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Bijgerecht 
  • Lactosevrij 
  • Niveau: Makkelijk
  • Gang: Bijgerecht 
  • Hoeveelheid: 8 personen
  • Tijd: 40 min. bereiden/ 6 uur wachten 
  • Ingrediënten
    • 1kg Vakslager buikspek zonder zwoerd (diepvries)
    • 2 el grof zeezout
    • 2 el vijfkruidenpoeder
    • 100 g lichtbruine basterdsuiker
    • 2 el ketjap manis
    • 400 g ananassen
    • 3 sjalotten
    • 1 biologische citroen
    • 1 tl chilivlokken
    • 15 g verse koriander
    Benodigdheden
    • Barbecue
    • Vleesthermometer

Bereidingswijze

  1. Snijd de vetkant van het buikspek kruislings in. Zorg ervoor dat je niet dieper dan het vet insnijdt. Meng de helft van het zeezout met de five spice-kruiden, 1 el suiker en ketjap en masseer daarmee het vlees rondom in. Bestrooi de bovenkant met de rest van het zout. Laat het buikspek 3 uur onafgedekt marineren in de koelkast.
  2. Schil ondertussen de ananas en snijd in kwarten, zo kun je makkelijk de harde kern eruit snijden. Snijd het vruchtvlees in dunne plakken, snijd de plakken in dunne repen en snijd de repen weer in kleine stukjes. Ga er nog een paar keer met het mes overheen om de ananas fijn te snijden. Snipper de sjalotten. Doe de ananas en sjalot in een steelpan.
  3. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Voeg rasp en sap toe aan de ananas. Voeg de rest van de suiker en de chilivlokken toe en verhit de ananas op laag vuur. Roer regelmatig. Laat de ananas 25 min. pruttelen.
  4. Haal de ananas van het vuur en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat afkoelen terwijl je verder gaat met het vlees.
  5. Zet de barbecue aan. Bereid de barbecue voor op indirecte hitte, op 110-120 C. Leg het buikspek met de vetkant naar boven op het koele gedeelte van de barbecue. Steek de vleesthermometer in het vlees. Sluit de deksel en gaar het vlees in ca. 3 ½ uur tot het een kerntemperatuur heeft van tussen de 85 C en 90 C.
  6. Haal het buikspek van de barbecue en laat, afgedekt met aluminiumfolie, 10 min. rusten. Stook ondertussen de barbecue hoog op.
  7. Snijd het buikspek in repen van 3 cm dik. Grill het vlees op de gesneden kanten 3 min. tot er duidelijke grillstrepen ontstaan.
  8. Snijd de koriander fijn en meng met de ananassaus. Serveer bij het buikspek.

Bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1199976/buikspek-van-de-bbq-met-ananassaus

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Witte vis gemarineerd met honing en citroen

Deze witte vis met een marinade van honing en citroen is perfect voor een zomerse avond. De vis is lekker zacht en krijgt een frisse en lichtzoete smaak. Simpel, maar net even anders. Zin in iets lekkers van de BBQ? Lees dan snel verder!

Lees meer...
Garnalen taco's met gegrilde maïs salsa

Deze lekkere garnalen taco’s zijn perfect voor een zomerse avond. De garnalen krijgen op de barbecue een licht geroosterde smaak die heerlijk past bij de zoete knapperige maïs salsa. Een beetje limoen en een snufje chili zorgen voor een frisse en pittige twist. Samen vormen ze een luchtig, smaakvol gerecht dat net even anders is. Zin in iets lekkers van de barbecue dat makkelijk te maken is? Lees dan snel verder

Lees meer...
gerookte zalm met wasabi

Deze verfijnde en smaakvolle gerookte zalm krijgt op de barbecue een subtiele rooksmaak die perfect samengaat met de pittige kick van wasabi. De marinade zorgt voor een frisse, licht pittige twist, zonder de zachte structuur van de zalm te overheersen. Het resultaat is een elegant gerecht met een perfecte balans tussen mild, rokerig en scherp- ideaal voor een zomerse avond met net dat beetje extra flair. Benieuwd naar dit bijzondere BBQ-recept? Lees dan snel verder.

Lees meer...