•  

Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Gekruide en gerookte runderlende

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Rundvlees
  • Hoofdgerecht
  • Winterbarbecue
  • Niveau: Medium
  • Gang: Hoofdgerecht
  • Hoeveelheid: 10 personen
  • Voorbereidingstijd: 30 minuten
  • Bereidingstijd: 1,5 uur - 2 uur
  • Ingrediënten
    • 2,5 kg runderlende
    • 20 g gekleurde peperkorrels, heel
    • 5 g pimentkorrels, heel
    • 10 g gember
    • 10 g knoflook
    • 2 g chilivlokken, naar smaak
    • 30 g grof zeezout
    • 10 g bruine suiker
    • 80 g boter
    • 60 ml Belem Madeira
  • Benodigdheden
    • Smoker Box
    • Houtsnippers voor rundvlees
    • Thermometer
    • Sear Grate

Bereidingswijze

  1. Week de houtsnippers minimaal 30 minuten in water;
  2. Pel de knoflook, schil de gember en snijd deze ingrediënten in grove stukken. Vermaal daarna alles in een vijzel tot een pasta;
  3. Rooster de peperkorrelt en pimentkorels in een pan op laag vuur. Voeg ze hierna toe aan de knoflook- en gemberpasta en stamp dit middelfijn. Meng daarna de chiliflokken, suiker en het zeezout door de pasta;
  4. Smelt de boter in een pan. Voeg dit daarna toe aan het mengsel in de vijzel en zorg er voor dat je alles goed door elkaar mengt;
  5. Wrijf hierna het vlees in met het kruidenmengsel, zodat het vlees goed bedekt is.
  6. Verwarm hierna de barbecue voor op 140 tot 160 °C en gebruik de indirecte grillmethode. Laat hierna de houtsnippers uitlekken. Indien je een houtskoolbarbecue gebruikt, voeg je ze toe aan de briketten/houtskool. Maak je gebruik van een gasbarbecue? Dan plaats je de houtsnippers in een Smoker Box en plaats je deze op het rooster. Verwarm een Sear Grate voor op het rooster.
  7. Plaats de runderlende op het Seat Grate-rooster boven indirecte warmte. Hierdoor krijgt het vlees de kenmerkende grillmarkeringen.
  8. Gebruik een vleessensor en plaats deze in het midden van het vlees. Sluit hierna de deksel van de barbecue en grill het vlees totdat de kerntemperatuur 57 °C heeft bereikt.
  9. Wil je een sterkere rooksmaak? Voeg de natgemaakte houtsnippers dan opnieuw toe. Bestrijk het vlees regelmatig met Belem Madeira om ervoor te zorgen dat het vlees sappig blijft.
  10. Haal het vlees van de barbecue en laat het even rusten. Geniet daarna van je harde werk en een heerlijke maaltijd. Eet smakelijk!

Bron: https://www.weber.com/BE/nl/recepten/rund/gekruide-en-gerookte-runderlende/weber-168198.html?utm_source=email&utm_medium=email&utm_campaign=101224_BE_IPWarming5

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Picanha Steak met gebakken Paddenstoelen en Vinaigrette met Rode Wijn saus

Vandaag vertellen we je hoe je Picanha Steak met gebakken Paddenstoelen en Vinaigrette met Rode Wijn saus bereidt op de barbecue. Ben je benieuwd naar dit overheerlijke recept? Lees dan snel verder!

Lees meer...
Walnoot en peer taart

Ben jij op zoek naar een heerlijk, zoet gerecht voor de winterbarbecue? Probeer dan dit recept voor de walnoot en peer taart! Ben je benieuwd hoe je deze heerlijke taart bereidt? Lees dan verder!

Lees meer...
Winterpizza

Bereid een winterpizza op je barbecue en geniet van een heerlijke maaltijd van je grill! Deze pizza is belegd met heerlijke én toppings. Ben je benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Lees meer...