•  
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Gekruide en gerookte runderlende

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Rundvlees
  • Hoofdgerecht
  • Winterbarbecue
  • Niveau: Medium
  • Gang: Hoofdgerecht
  • Hoeveelheid: 10 personen
  • Voorbereidingstijd: 30 minuten
  • Bereidingstijd: 1,5 uur - 2 uur
  • Ingrediënten
    • 2,5 kg runderlende
    • 20 g gekleurde peperkorrels, heel
    • 5 g pimentkorrels, heel
    • 10 g gember
    • 10 g knoflook
    • 2 g chilivlokken, naar smaak
    • 30 g grof zeezout
    • 10 g bruine suiker
    • 80 g boter
    • 60 ml Belem Madeira
  • Benodigdheden
    • Smoker Box
    • Houtsnippers voor rundvlees
    • Thermometer
    • Sear Grate

Bereidingswijze

  1. Week de houtsnippers minimaal 30 minuten in water;
  2. Pel de knoflook, schil de gember en snijd deze ingrediënten in grove stukken. Vermaal daarna alles in een vijzel tot een pasta;
  3. Rooster de peperkorrelt en pimentkorels in een pan op laag vuur. Voeg ze hierna toe aan de knoflook- en gemberpasta en stamp dit middelfijn. Meng daarna de chiliflokken, suiker en het zeezout door de pasta;
  4. Smelt de boter in een pan. Voeg dit daarna toe aan het mengsel in de vijzel en zorg er voor dat je alles goed door elkaar mengt;
  5. Wrijf hierna het vlees in met het kruidenmengsel, zodat het vlees goed bedekt is.
  6. Verwarm hierna de barbecue voor op 140 tot 160 °C en gebruik de indirecte grillmethode. Laat hierna de houtsnippers uitlekken. Indien je een houtskoolbarbecue gebruikt, voeg je ze toe aan de briketten/houtskool. Maak je gebruik van een gasbarbecue? Dan plaats je de houtsnippers in een Smoker Box en plaats je deze op het rooster. Verwarm een Sear Grate voor op het rooster.
  7. Plaats de runderlende op het Seat Grate-rooster boven indirecte warmte. Hierdoor krijgt het vlees de kenmerkende grillmarkeringen.
  8. Gebruik een vleessensor en plaats deze in het midden van het vlees. Sluit hierna de deksel van de barbecue en grill het vlees totdat de kerntemperatuur 57 °C heeft bereikt.
  9. Wil je een sterkere rooksmaak? Voeg de natgemaakte houtsnippers dan opnieuw toe. Bestrijk het vlees regelmatig met Belem Madeira om ervoor te zorgen dat het vlees sappig blijft.
  10. Haal het vlees van de barbecue en laat het even rusten. Geniet daarna van je harde werk en een heerlijke maaltijd. Eet smakelijk!

Bron: https://www.weber.com/BE/nl/recepten/rund/gekruide-en-gerookte-runderlende/weber-168198.html?utm_source=email&utm_medium=email&utm_campaign=101224_BE_IPWarming5

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Witte vis gemarineerd met honing en citroen

Deze witte vis met een marinade van honing en citroen is perfect voor een zomerse avond. De vis is lekker zacht en krijgt een frisse en lichtzoete smaak. Simpel, maar net even anders. Zin in iets lekkers van de BBQ? Lees dan snel verder!

Lees meer...
Garnalen taco's met gegrilde maïs salsa

Deze lekkere garnalen taco’s zijn perfect voor een zomerse avond. De garnalen krijgen op de barbecue een licht geroosterde smaak die heerlijk past bij de zoete knapperige maïs salsa. Een beetje limoen en een snufje chili zorgen voor een frisse en pittige twist. Samen vormen ze een luchtig, smaakvol gerecht dat net even anders is. Zin in iets lekkers van de barbecue dat makkelijk te maken is? Lees dan snel verder

Lees meer...
gerookte zalm met wasabi

Deze verfijnde en smaakvolle gerookte zalm krijgt op de barbecue een subtiele rooksmaak die perfect samengaat met de pittige kick van wasabi. De marinade zorgt voor een frisse, licht pittige twist, zonder de zachte structuur van de zalm te overheersen. Het resultaat is een elegant gerecht met een perfecte balans tussen mild, rokerig en scherp- ideaal voor een zomerse avond met net dat beetje extra flair. Benieuwd naar dit bijzondere BBQ-recept? Lees dan snel verder.

Lees meer...