•  
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Gekruide en gerookte runderlende

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Rundvlees
  • Hoofdgerecht
  • Winterbarbecue
  • Niveau: Medium
  • Gang: Hoofdgerecht
  • Hoeveelheid: 10 personen
  • Voorbereidingstijd: 30 minuten
  • Bereidingstijd: 1,5 uur - 2 uur
  • Ingrediënten
    • 2,5 kg runderlende
    • 20 g gekleurde peperkorrels, heel
    • 5 g pimentkorrels, heel
    • 10 g gember
    • 10 g knoflook
    • 2 g chilivlokken, naar smaak
    • 30 g grof zeezout
    • 10 g bruine suiker
    • 80 g boter
    • 60 ml Belem Madeira
  • Benodigdheden
    • Smoker Box
    • Houtsnippers voor rundvlees
    • Thermometer
    • Sear Grate

Bereidingswijze

  1. Week de houtsnippers minimaal 30 minuten in water;
  2. Pel de knoflook, schil de gember en snijd deze ingrediënten in grove stukken. Vermaal daarna alles in een vijzel tot een pasta;
  3. Rooster de peperkorrelt en pimentkorels in een pan op laag vuur. Voeg ze hierna toe aan de knoflook- en gemberpasta en stamp dit middelfijn. Meng daarna de chiliflokken, suiker en het zeezout door de pasta;
  4. Smelt de boter in een pan. Voeg dit daarna toe aan het mengsel in de vijzel en zorg er voor dat je alles goed door elkaar mengt;
  5. Wrijf hierna het vlees in met het kruidenmengsel, zodat het vlees goed bedekt is.
  6. Verwarm hierna de barbecue voor op 140 tot 160 °C en gebruik de indirecte grillmethode. Laat hierna de houtsnippers uitlekken. Indien je een houtskoolbarbecue gebruikt, voeg je ze toe aan de briketten/houtskool. Maak je gebruik van een gasbarbecue? Dan plaats je de houtsnippers in een Smoker Box en plaats je deze op het rooster. Verwarm een Sear Grate voor op het rooster.
  7. Plaats de runderlende op het Seat Grate-rooster boven indirecte warmte. Hierdoor krijgt het vlees de kenmerkende grillmarkeringen.
  8. Gebruik een vleessensor en plaats deze in het midden van het vlees. Sluit hierna de deksel van de barbecue en grill het vlees totdat de kerntemperatuur 57 °C heeft bereikt.
  9. Wil je een sterkere rooksmaak? Voeg de natgemaakte houtsnippers dan opnieuw toe. Bestrijk het vlees regelmatig met Belem Madeira om ervoor te zorgen dat het vlees sappig blijft.
  10. Haal het vlees van de barbecue en laat het even rusten. Geniet daarna van je harde werk en een heerlijke maaltijd. Eet smakelijk!

Bron: https://www.weber.com/BE/nl/recepten/rund/gekruide-en-gerookte-runderlende/weber-168198.html?utm_source=email&utm_medium=email&utm_campaign=101224_BE_IPWarming5

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Griezelig genieten: Halloween op de BBQ

Halloween draait om een beetje spanning, een beetje humor en natuurlijk lekker eten. Als de  kinderen op jacht gaan naar snoep, kun jij de BBQ aansteken en iets lekkers op tafel toveren. Want eerlijk: wat is er leuker dan eten dat er een beetje eng uitziet, maar ook nog eens superlekker smaakt?

Of je nu een gasbarbecue, houtskool of kamado gebruikt: met een beetje creativiteit maak je van jouw grill de ster van Halloween. Wij delen twee makkelijke, spannende gerechten die je in een handomdraai maakt en waarmee je sowieso de show steelt bij je gasten.

Lees meer...
Waarom je BBQ onderhouden zo belangrijk is

Een barbecue koop je niet voor één zomer. Het is een investering waar je jarenlang plezier van wilt hebben. Vet, roest en etensresten die achterblijven kunnen je barbecue flink aantasten als je er niks aan doet. Even schoonmaken en beschermen kost misschien wat tijd, maar volgend jaar steek je hem zo weer aan zonder problemen.

Lees meer...
Late zomer BBQ recepten: de smaken van september op de grill

De zomer is bijna voorbij, maar september heeft vaak nog genoeg warme dagen om lekker buiten te zitten. Het wordt ’s avonds wel sneller fris, maar dat maakt een BBQ juist extra gezellig. Dit is het moment om te koken met producten van het seizoen. Denk aan pompoen, vijgen, appels en maïs: ze geven je gerechten al een beetje een herfstgevoel, maar zonder dat je meteen in de winterstand hoeft. In deze blog delen wij 3 lekkere BBQ-recepten waarmee je het seizoen net wat langer doortrekt en je vrienden of familie kunt verrassen met nieuwe smaken.

Lees meer...