•  
Gebruik code BF25 en ontvang 7,5% korting op het gehele assortiment! - Klik hier!
Bekijk ook onze Super Black Friday deals! - Klik hier!
Bij elke bestelling ontvang je een gratis Black Friday Gift - Klik hier!

Gekruide en gerookte runderlende

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Rundvlees
  • Hoofdgerecht
  • Winterbarbecue
  • Niveau: Medium
  • Gang: Hoofdgerecht
  • Hoeveelheid: 10 personen
  • Voorbereidingstijd: 30 minuten
  • Bereidingstijd: 1,5 uur - 2 uur
  • Ingrediënten
    • 2,5 kg runderlende
    • 20 g gekleurde peperkorrels, heel
    • 5 g pimentkorrels, heel
    • 10 g gember
    • 10 g knoflook
    • 2 g chilivlokken, naar smaak
    • 30 g grof zeezout
    • 10 g bruine suiker
    • 80 g boter
    • 60 ml Belem Madeira
  • Benodigdheden
    • Smoker Box
    • Houtsnippers voor rundvlees
    • Thermometer
    • Sear Grate

Bereidingswijze

  1. Week de houtsnippers minimaal 30 minuten in water;
  2. Pel de knoflook, schil de gember en snijd deze ingrediënten in grove stukken. Vermaal daarna alles in een vijzel tot een pasta;
  3. Rooster de peperkorrelt en pimentkorels in een pan op laag vuur. Voeg ze hierna toe aan de knoflook- en gemberpasta en stamp dit middelfijn. Meng daarna de chiliflokken, suiker en het zeezout door de pasta;
  4. Smelt de boter in een pan. Voeg dit daarna toe aan het mengsel in de vijzel en zorg er voor dat je alles goed door elkaar mengt;
  5. Wrijf hierna het vlees in met het kruidenmengsel, zodat het vlees goed bedekt is.
  6. Verwarm hierna de barbecue voor op 140 tot 160 °C en gebruik de indirecte grillmethode. Laat hierna de houtsnippers uitlekken. Indien je een houtskoolbarbecue gebruikt, voeg je ze toe aan de briketten/houtskool. Maak je gebruik van een gasbarbecue? Dan plaats je de houtsnippers in een Smoker Box en plaats je deze op het rooster. Verwarm een Sear Grate voor op het rooster.
  7. Plaats de runderlende op het Seat Grate-rooster boven indirecte warmte. Hierdoor krijgt het vlees de kenmerkende grillmarkeringen.
  8. Gebruik een vleessensor en plaats deze in het midden van het vlees. Sluit hierna de deksel van de barbecue en grill het vlees totdat de kerntemperatuur 57 °C heeft bereikt.
  9. Wil je een sterkere rooksmaak? Voeg de natgemaakte houtsnippers dan opnieuw toe. Bestrijk het vlees regelmatig met Belem Madeira om ervoor te zorgen dat het vlees sappig blijft.
  10. Haal het vlees van de barbecue en laat het even rusten. Geniet daarna van je harde werk en een heerlijke maaltijd. Eet smakelijk!

Bron: https://www.weber.com/BE/nl/recepten/rund/gekruide-en-gerookte-runderlende/weber-168198.html?utm_source=email&utm_medium=email&utm_campaign=101224_BE_IPWarming5

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Sinterklaasrecepten van de BBQ: hartig, zoet en feestelijk

Als Sinterklaas weer in het land is, draait het meestal om chocolade, pepernoten en schuimpjes. Maar wie graag buiten kookt, weet dat je ook in deze tijd van het jaar prima de BBQ kunt aansteken. De geur van houtrook, een warm vuurtje en iets lekkers op het rooster maken de koude avonden juist extra gezellig. Daarom hebben we drie gerechten die perfect passen bij de feestdagen: een hartige gehaktletter, een speculaas-peer cake en gevulde speculaas. Allemaal te maken op de BBQ, maar ook geschikt voor in de oven als het weer even niet meewerkt.

Lees meer...
Winterbarbecue: zo maak je er een warm succes van

De meeste mensen denken bij barbecueën aan lange zomeravonden, maar echte grillliefhebbers weten beter: in de winter is het minstens zo gezellig. De frisse lucht, het knisperende vuur en een warme glühwein in je hand zorgen voor een unieke sfeer. Met een beetje voorbereiding wordt jouw winterbarbecue een traditie waar je elk jaar naar uitkijkt.

In deze blog lees je waarom barbecueën in de winter zo bijzonder is, welke barbecue het meest geschikt is en hoe je ervoor zorgt dat alles soepel verloopt, ook bij kou of sneeuw.

Lees meer...
Gas-BBQ in de herfst: snel, warm en gezellig

De herfst is echt een mooi seizoen. De lucht is fris, de bladeren worden rood, geel en oranje en de avonden zijn gezellig. Dat betekent niet dat je je BBQ meteen moet opbergen. Juist nu is een gas-BBQ superhandig. Je steekt hem snel aan, je regelt de temperatuur precies zoals je wilt en hij geeft veel minder rook. Zo kun je lekker buiten koken, zonder gedoe, en je gerechten perfect garen.

Lees meer...