•  
Bekijk ook onze December deals! - Klik hier!

Pulled pork

2 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Varkensvlees
  • Barbecuerecept
  • Pulled pork
  • Niveau: Moeilijk
  • Gang: Hoofdgerecht
  • Hoeveelheid: 6 personen
  • Tijd: 7 uur
  • Ingredienten
    • 1200 gr procureur vlees
    • 6 broodjes
    • 2 augurken
    • 5 eetlepels dry rub kruiden
    • Koolsalade
  • Ingredienten barbecuesaus
    • 100 ml tomatenketchup
    • 1 theelepel witte wijnazijn
    • 1 theelepel sojasaus
    • 1 theelepel worcestershire saus
    • 1 eetlepel bruine suiker
  • Benodigdheden
    • Aluminiumfolie
    • Vleesthermometer
    • Aluminium bakje

Bereidingswijze

  1. Haal het vlees bij voorkeur een uur van te voren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

  2. Maak een heerlijke dry rub van verschillende kruiden of gebruik een kant en klare kruidenmix. Wrijf het vlees hier goed mee in.

  3. Je kunt het vlees een paar uur laten marineren maar een half uurtje was voor mij ook voldoende.

  4. Verhit de barbecue tussen de 100° en 120° graden en zorg dat de meeste rook is verdwenen. Of verwarm de oven op 90° graden. Probeer deze temperatuur de gehele tijd constant te behouden op de BBQ. Leg een aluminium bakje met water onder de grill dus op de kolen of op de bodem van de oven. Door het water dat verdampt blijft het vlees extra mals. Ook functioneert dit bakje als lekbak voor het vet dat uit het vlees drupt.

  5. Leg het vlees op de grill en steek de vleesthermometer er in. Zorg dat het uiteinde in het midden zit van het stuk vlees. Je hebt fancy digitale vleesthermometers maar ook eenvoudige van een paar euro net als ik die ook prima werken.

  6. Doe de klep van de barbecue dicht en laat het vlees rustig garen. Check af en toe de kerntemperatuur. Zodra deze ongeveer 72 graden is wikkel je het stuk vlees in aluminiumfolie. Bij mij was dit na ca. 4 uur, maar dit is afhankelijk van de dikte van het vlees.

  7. Steek de thermometer aan de bovenzijde door de folie weer terug in het midden van het vlees. Leg het pakketje terug op de BBQ (of in de oven) en laat weer verder garen tot de kerntemperatuur ca. 92 graden is. bij mij duurde dit nog ca. 2,5 uur.

  8. Haal het vlees van de grill (of uit de oven) en laat nog een half uurtje rusten in de folie. Sappen blijven hierdoor beter behouden. Twijfel je of het vlees goed gegaard en zacht is? Prik dan met een satéprikker in het vlees en als deze er makkelijk doorheen glijd is het goed mals.

  9. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de barbecuesaus goed door elkaar met een lepeltje of kleine garde in een pannetje en verwarm deze. Zorg er voor dat de suiker helemaal is opgelost.

  10. Haal het vlees uit de folie en vang het vocht op. Voeg het vocht uit het pakketje (gedeeltelijk) toe aan de barbecuesaus tot hij wat dunner is.

  11. Leg het vlees in een schaal en trek met 2 vorken uit elkaar.

  12. Voeg deze saus vervolgens beetje bij beetje toe aan de pulled pork tot je een smeuïge massa hebt. Serveer de pulled pork traditioneel op een broodje met de koolsalade en stukjes augurk.

  13. Tips: heb je pulled pork over? Dan kun je dit prima invriezen of de volgende dag even opwarmen in de oven afgedekt met wat aluminiumfolie.

  14. Gebruik eventueel houtsnippers voor een extra rooksmaak. Week deze van te voren in water en strooi ze tussen de briketten of houtskool.

  15. Voeg tijdens het wikkelen in aluminiumfolie een klein scheutje appelsap toe en schenk dit over het vlees. Het vocht zorgt er voor dat het vlees extra sappig blijft en geeft meteen een lekkere smaak.

  16. Snijd het broodje open en rooster kort op de barbecue voor een lekkere rokerige smaak en een krokante bite.

  17. Bekijk hier nog meer barbecue recepten.

Bron: https://www.leukerecepten.nl/recepten/pulled-pork-maken/

Populaire producten

....

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

T-bone steak van de barbecue

Wil je jouw barbecuegerechten naar een hoger niveau tillen zonder uren in de keuken te staan? Deze T-bone steak bewijst hoe simpel het kan zijn om thuis een perfect gegaarde, restaurantwaardige steak te bereiden. Met een krachtige knoflookrub, hoge hitte en een korte, strakke bereiding creëer je een sappige smaakbom die meteen indruk maakt.

Als je in weinig tijd groots wilt koken en je gasten wilt verrassen met een echte klassieker van de grill, dan is dit hét recept om te lezen.

Lees meer...
Sinterklaasrecepten van de BBQ: hartig, zoet en feestelijk

Als Sinterklaas weer in het land is, draait het meestal om chocolade, pepernoten en schuimpjes. Maar wie graag buiten kookt, weet dat je ook in deze tijd van het jaar prima de BBQ kunt aansteken. De geur van houtrook, een warm vuurtje en iets lekkers op het rooster maken de koude avonden juist extra gezellig. Daarom hebben we drie gerechten die perfect passen bij de feestdagen: een hartige gehaktletter, een speculaas-peer cake en gevulde speculaas. Allemaal te maken op de BBQ, maar ook geschikt voor in de oven als het weer even niet meewerkt.

Lees meer...
Winterbarbecue: zo maak je er een warm succes van

De meeste mensen denken bij barbecueën aan lange zomeravonden, maar echte grillliefhebbers weten beter: in de winter is het minstens zo gezellig. De frisse lucht, het knisperende vuur en een warme glühwein in je hand zorgen voor een unieke sfeer. Met een beetje voorbereiding wordt jouw winterbarbecue een traditie waar je elk jaar naar uitkijkt.

In deze blog lees je waarom barbecueën in de winter zo bijzonder is, welke barbecue het meest geschikt is en hoe je ervoor zorgt dat alles soepel verloopt, ook bij kou of sneeuw.

Lees meer...