•  
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Pulled pork

2 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Varkensvlees
  • Barbecuerecept
  • Pulled pork
  • Niveau: Moeilijk
  • Gang: Hoofdgerecht
  • Hoeveelheid: 6 personen
  • Tijd: 7 uur
  • Ingredienten
    • 1200 gr procureur vlees
    • 6 broodjes
    • 2 augurken
    • 5 eetlepels dry rub kruiden
    • Koolsalade
  • Ingredienten barbecuesaus
    • 100 ml tomatenketchup
    • 1 theelepel witte wijnazijn
    • 1 theelepel sojasaus
    • 1 theelepel worcestershire saus
    • 1 eetlepel bruine suiker
  • Benodigdheden
    • Aluminiumfolie
    • Vleesthermometer
    • Aluminium bakje

Bereidingswijze

  1. Haal het vlees bij voorkeur een uur van te voren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

  2. Maak een heerlijke dry rub van verschillende kruiden of gebruik een kant en klare kruidenmix. Wrijf het vlees hier goed mee in.

  3. Je kunt het vlees een paar uur laten marineren maar een half uurtje was voor mij ook voldoende.

  4. Verhit de barbecue tussen de 100° en 120° graden en zorg dat de meeste rook is verdwenen. Of verwarm de oven op 90° graden. Probeer deze temperatuur de gehele tijd constant te behouden op de BBQ. Leg een aluminium bakje met water onder de grill dus op de kolen of op de bodem van de oven. Door het water dat verdampt blijft het vlees extra mals. Ook functioneert dit bakje als lekbak voor het vet dat uit het vlees drupt.

  5. Leg het vlees op de grill en steek de vleesthermometer er in. Zorg dat het uiteinde in het midden zit van het stuk vlees. Je hebt fancy digitale vleesthermometers maar ook eenvoudige van een paar euro net als ik die ook prima werken.

  6. Doe de klep van de barbecue dicht en laat het vlees rustig garen. Check af en toe de kerntemperatuur. Zodra deze ongeveer 72 graden is wikkel je het stuk vlees in aluminiumfolie. Bij mij was dit na ca. 4 uur, maar dit is afhankelijk van de dikte van het vlees.

  7. Steek de thermometer aan de bovenzijde door de folie weer terug in het midden van het vlees. Leg het pakketje terug op de BBQ (of in de oven) en laat weer verder garen tot de kerntemperatuur ca. 92 graden is. bij mij duurde dit nog ca. 2,5 uur.

  8. Haal het vlees van de grill (of uit de oven) en laat nog een half uurtje rusten in de folie. Sappen blijven hierdoor beter behouden. Twijfel je of het vlees goed gegaard en zacht is? Prik dan met een satéprikker in het vlees en als deze er makkelijk doorheen glijd is het goed mals.

  9. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de barbecuesaus goed door elkaar met een lepeltje of kleine garde in een pannetje en verwarm deze. Zorg er voor dat de suiker helemaal is opgelost.

  10. Haal het vlees uit de folie en vang het vocht op. Voeg het vocht uit het pakketje (gedeeltelijk) toe aan de barbecuesaus tot hij wat dunner is.

  11. Leg het vlees in een schaal en trek met 2 vorken uit elkaar.

  12. Voeg deze saus vervolgens beetje bij beetje toe aan de pulled pork tot je een smeuïge massa hebt. Serveer de pulled pork traditioneel op een broodje met de koolsalade en stukjes augurk.

  13. Tips: heb je pulled pork over? Dan kun je dit prima invriezen of de volgende dag even opwarmen in de oven afgedekt met wat aluminiumfolie.

  14. Gebruik eventueel houtsnippers voor een extra rooksmaak. Week deze van te voren in water en strooi ze tussen de briketten of houtskool.

  15. Voeg tijdens het wikkelen in aluminiumfolie een klein scheutje appelsap toe en schenk dit over het vlees. Het vocht zorgt er voor dat het vlees extra sappig blijft en geeft meteen een lekkere smaak.

  16. Snijd het broodje open en rooster kort op de barbecue voor een lekkere rokerige smaak en een krokante bite.

  17. Bekijk hier nog meer barbecue recepten.

Bron: https://www.leukerecepten.nl/recepten/pulled-pork-maken/

Populaire producten

....

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Griezelig genieten: Halloween op de BBQ

Halloween draait om een beetje spanning, een beetje humor en natuurlijk lekker eten. Als de  kinderen op jacht gaan naar snoep, kun jij de BBQ aansteken en iets lekkers op tafel toveren. Want eerlijk: wat is er leuker dan eten dat er een beetje eng uitziet, maar ook nog eens superlekker smaakt?

Of je nu een gasbarbecue, houtskool of kamado gebruikt: met een beetje creativiteit maak je van jouw grill de ster van Halloween. Wij delen twee makkelijke, spannende gerechten die je in een handomdraai maakt en waarmee je sowieso de show steelt bij je gasten.

Lees meer...
Waarom je BBQ onderhouden zo belangrijk is

Een barbecue koop je niet voor één zomer. Het is een investering waar je jarenlang plezier van wilt hebben. Vet, roest en etensresten die achterblijven kunnen je barbecue flink aantasten als je er niks aan doet. Even schoonmaken en beschermen kost misschien wat tijd, maar volgend jaar steek je hem zo weer aan zonder problemen.

Lees meer...
Late zomer BBQ recepten: de smaken van september op de grill

De zomer is bijna voorbij, maar september heeft vaak nog genoeg warme dagen om lekker buiten te zitten. Het wordt ’s avonds wel sneller fris, maar dat maakt een BBQ juist extra gezellig. Dit is het moment om te koken met producten van het seizoen. Denk aan pompoen, vijgen, appels en maïs: ze geven je gerechten al een beetje een herfstgevoel, maar zonder dat je meteen in de winterstand hoeft. In deze blog delen wij 3 lekkere BBQ-recepten waarmee je het seizoen net wat langer doortrekt en je vrienden of familie kunt verrassen met nieuwe smaken.

Lees meer...